Hallandsposten

Badplatser utsatt för vandalism

Kommunens badplatser har utsatts för upprepade skadegörel­ser. Nu vädjar man till invånarna att hålla ögonen öppna. Om vandalisme­n fortsätter så kommer bryggorna att plockas bort helt.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

– Vi har drabbats av oerhört stor vandalism på våra badplatser. Man plockade bort ett 20-tal järnrör runt en uformad badbrygga, senast i Ibro, så att hela bryggan flöt ut. Det är tråkigt att detta ska behöva ske, säger Malin Thydén Kärrman (S), ordförande i samhällsby­ggnadsnämn­den.

SEDAN BADBRYGGOR­NA lades i sjöarna har skadegörel­sen varit stor. Förutom förstörda badbryggor finns även en del krossat glas på stränderna.

– Vi har köpt nya bryggor, rör och skruvar, totalt har det kostat cirka 20 000 kronor. Och sedan är det allt arbete, säger Anita Zukanovic, parkoch gatuchef.

Skärshults och Ibro badplatser är värst drabbade, men även Sjögårdssj­ön. Den enda kommunala badplatsen som har varit förskonad i år är Unnaryds badplats vid sjön Unnen.

Hylte kommun ber alla invånare att ta en extra titt när de kör förbi en badplats för att förebygga att det sker fler skadegörel­ser.

– Vi behöver alla göra vårt bästa för att motverka skadegörel­sen. Kommunen har daglig tillsyn, men det hjälper inte. Var inte rädda att säga till om ni ser någon som gör något på badplatser­na, det kommer jag att göra, säger Malin Thydén Kärrman.

SOMMARENS BADSÄSONG kan påverkas framöver. Badbryggor­na kan komma att försvinna helt.

– Om vi inte ser en drastisk minskning av skadegörel­sen så blir vi tvungna att plocka bort badbryggor­na. Där vill jag såklart inte hamna.

 ?? Bild: HYLTE KOMMUN ?? ENVISA SABOTÖRER. Senast vid Ibro badplats drog gärningsmä­nnen upp 20 järnrör från sjöbotten och lät sedan bryggan flyta ut.
Bild: HYLTE KOMMUN ENVISA SABOTÖRER. Senast vid Ibro badplats drog gärningsmä­nnen upp 20 järnrör från sjöbotten och lät sedan bryggan flyta ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden