Hallandsposten

Laxön blir en plats för alla i sommar

- DANIEL PAULSSON

Sommaren blir fullsmocka­d av aktivitete­r på Laxön för personer med funktionsv­ariationer, pensionäre­r, och alla andra som vill ha en trevlig dag på ön.

IOGT-NTO har fått ett fem veckors projektbev­iljat av kommunstyr­elsen under fem veckor i sommar, som löper under ungefär samma tid som den dagliga verksamhet­en för personer med funktionsv­ariationer håller sommarstän­gt.

– Tanken är att man ska göra grejer för dem, men det blir aktivitete­r för andra också med mycket sång och dans. Allt från olika körer till yoga och salsa och zumba, säger projektled­aren Jan-peter Kleman, som arrangerar aktivitete­rna tillsamman­s med Janne Fryklund från IOGT-NTO.

Allting tjuvstarta­r i morgon med gammeldans till Bo Liljedahls orkester. Två dagar därpå blir det kör med Annies Drängar, och sedan blir det riktig kickoff den 1 juli där sommarens alla aktivitete­r visas upp i ett sammandrag.

– På förmiddaga­rna i sommar kommer personerna med funktionsv­ariationer att få massage och meditera. De kommer också att få gå tips- och bingoprome­nader, pröva på linedance, spela spel, scrapbooki­ng, körträning och mer, säger Jan-peter Kleman.

Aktivitete­rna är gratis för de med funktionsv­ariationer. Kvällsakti­viteter, som är öppna för alla och börjar klockan 15, kostar pengar men det finns ett säsongskor­t att köpa.

– Vi vill integrera olika personer och att alla ska få uppleva detta till ett rimligt pris, säger Jan-peter Kleman.

Flera föreningar och företag har bidragit till projektet, där ABF hjälper till med aktivitete­r, Tylösound med ljud och ljus, och Optimera har sponsrat bygget av en bowlingban­a på ön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden