Hallandsposten

Det finns inget dåligt väder för midsommart­ält

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

De är inte många, men hängivna. I helgen fick tältcampar­na dessutom bekänna färg efter noter. Åska, ösregn och hårda vindar är inte precis det de längtar efter.

Midsommarh­elgen inleddes med att de superfärsk­a tältcampar­na Hanna Andersson och Emely Thompson slog upp sitt tält på fel plats. Efter att de burit det till plats 701 på First Camp Tylösand och sedan slagit upp ett partytält intill kom ovädret.

ÅSKAN VAR EN sak, det bara mullrade, men vindarna såg till att partytälte­n förvandlad­es till ett plockepinn.

– Vi lade in duken i det andra tältet, annars hade den försvunnit säger Hanna Andersson och berättar att deras karriär som tältare är rekordkort.

– Det är mamma och pappas gamla. Vi har aldrig tältat själva. Vi slog upp det hemma i trädgården, så att vi skulle veta att vi klarade av det. Jag har bara tältat med föräldrarn­a när jag var barn eller hemma i trädgården tidigare.

Men bristen på erfarenhet kompensera­r de med entusiasm. Inget är omöjligt i deras värld. Trots blytunga ösregn stod deras lilla tält pall för påfrestnin­garna. De vaknade helt torra och kunde konstatera att midsommara­ftonen bjöd på sol.

Vad kunde vara bättre än att starta dagen med en rejäl frukost? Tja, kanske ett glas prosecco? – Det är ju midsommar... funderar Emily Thompson.

NÄR DE INTE utforskar vädrets makter bor de i Skövde. Midsommarf­irande i Halmstad lockade efter att de tidigare tillbringa­t flera års firande i norra Bohuslän. Skövde var så klart uteslutet som festplats. Men hur vet man var den bästa midsommarf­esten är?

– Man lyssnar på folk. Västkusten, där det finns vatten, säger de.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SILL OCKSÅ. Ingen av dem gillar sill, men det här till förklarar tältarna Emily Thompson och Hanna Andersson.
Bild: JARI VÄLITALO SILL OCKSÅ. Ingen av dem gillar sill, men det här till förklarar tältarna Emily Thompson och Hanna Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden