Hallandsposten

Tre män släppta efter Malmöskjut­ning

-

MALMÖ: Tre män som suttit anhållna efter mordet på en 24-årig man i Malmö i torsdags har släppts fria, skriver polisen på sin hemsida. Det finns inte nog med bevis för att häkta männen, men de är fortsatt misstänkta. Polisen skriver också att ytterligar­e en man frihetsber­övades under lördagskvä­llen och sitter nu anhållen misstänkt för inblandnin­g.

Nu får polisen i Malmö förstärkni­ng från Nationella operativa avdelninge­n, Noa och övriga polisregio­n Syd, skriver Dagens Nyheter.

– Vi behöver det, vi är ganska mycket på knäna. Det var också många som gick på semester i torsdags så vi kommer att ta ett nytt tempo när det gäller utredninge­n i morgon. Vi är hårt ansträngda, säger Ewa-gun Westford, talesperso­n vid Skånepolis­en, till tidningen.

Vilken slags förstärkni­ng det handlar om vill polisen inte säga, men enligt Westford är man i behov av tekniskt kunnig personal och kvalificer­ade utredare.

24-åringen sköts till döds på Lindängspl­an bara några dagar efter det att tre män sköts ihjäl på Drottningg­atan i Malmö. Offren var med i kriminella gäng och sysslade med grov organisera­d brottsligh­et, enligt polisen.

Natten till lördag sköts även en 19-årig man i ryggen, men överlevde tack vare att han bar skyddsväst. Polisen vill i det här skedet inte svara på om händelsern­a hänger ihop. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden