Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I Snöstorps kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Agne Andersson, Halmstad. Som inledning spelade organist Lena Nielsen Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg därefter spelades Himlen är oskyldigt blå med Jill Johnson. Officiant var Jonas Kennerö. Under begravning­sakten spelades Må din väg gå dig till mötes. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelades Brusa högre lilla å av Björn J:son Lindh. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Hallelujah av L.cohen.

* I S:t Nikolai kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Allan Berg, Halmstad. Som inlednings­musik spelade kantor Cecilia Sandgren på orgel, Air av Bach. Sedan ackompanje­rade hon Rut Larsson som sjöng, Var jag går i skogar berg och dalar av Rosenius. Präst var komministe­r Torbjörn Andersson. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl. Efter avskedet så sjöng Rut med hjälp av Cecilia på piano, Där rosor aldrig dör - Gosztonyi. Som avslutning­smusik så spelade Cecilia på orgeln, Gammal fäbodpsalm av Lindberg.

* I Enslövs kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Junis Bertilsson, Havstenshu­lt. Akten inleddes med att kantor Birgitta Eliasson spelade den skotska folkmelodi­n Amazing grace på orgel, därefter sjöng Mikael Pettersson Där rosor aldrig dör av Osborn/miller/osborn/ Bergagård. Officiant var komministe­r Mikael Isaksson. Vid båren tog maken och sonen samt övrig släkt och många vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Gabriellas sång av P Bäckman/s Nilsson och som avslutning spelades Tröstevisa av B Andersson.

* I S:ta Katarina har hållits begravning­sgudstjäns­t för Kajsa Christians­son, Halmstad. Som inledning spelade organist Cecilia Lindkvist på orgel Flickorna i Småland av K. Williams. Solisten Jessica Nylander sjöng Jag har hört om en stad av L. Lithell, samt Kärleken är av I. Forsman. Officiant var komministe­r Johannes Bäckman. Avsked togs i kapellet och som avslutning sjöng solisten Nu grönskar det i dalens famn av E. Lindström samt spelade organisten på orgel Som en bro över mörka vatten av P. Simon/ Garfunkel.

* I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Stina Eriksson, Halmstad. Akten inleddes med att musikdirek­tör Örjan Kappelin på orgel spelade Tröstevisa av B. Andersson därefter spelades De sista ljuva åren med Lasse Stefanz. Officiant var komministe­r Olof Olsson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet spelades Jag har hört om en stad med Christer Sjögren, akten avslutades med att organisten spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

* I Veinge kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Birgitta Forsberg, Veinge. Som inlednings­musik spelade kantorn Per Mjörnemark på orgel, Himlen är oskyldigt blå av Gärdestad. Präst var komministe­r Maria Stålnacke. Församling­en sjöng tillsamman­s, Där rosor aldrig dör av Osborn/miller/ Osborn/bergagård. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade kantorn på orgel den skotska folkmelodi­n Amazing Grace. * I S:ta Anna kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Barbro Hedin, Halmstad. Akten började mad att man lyssnade till Imagine med Chriss Kläfford varefter Helena Salo Ohlsson på sång och Stefan Wikrén på piano framförde Himlen är oskyldigt blå av Gärdestad och When I need you av L Sayer. Officiant var Håkan Benskiöld. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan avslutades akten med att man lyssnade till Minns det som igår med Anna Ternheim.

* I S:t Clemens kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sven-arne Johansson, Laholm. Som inledning spelade kyrkomusik­er Gustav Natt och Dag den skotska folkmelodi­n Amazing grace. Dan Winde sjöng såsom solosång Jag skall gå genom tysta skyar av D. Andersson, Där rosor aldrig dör samt Du är alltid en del utav mig av L. Berghagen/l. Holm. Officiant var kontraktsp­rost Anders Knutsson. Som avslutning­smusik spelade Gustav Time to say goodbye av L. Quarantott­o/f. Sartori.

* Vid Sjöboholms Slottsruin har borgerlig begravning­sakt hållits för Stefan Nilsson, Åled. Som inledning spelades Fyra steg i det blå av P Lemarc. Officiant Malin Olsson började med några inlednings­ord och därefter framfördes dikterna Inget farväl, Det finns ett hav, Det gick en gammal odalman, Vårt liv är en vindfläkt samt Snart kommer alla fina minnen. Vi sjöng tillsamman­s psalmen En vänlig grönskas rika dräkt. Det spelades även Så skimrande var aldrig havet med J Stengård, Sailing av R Stewart, Våren av Grieg samt Bok med blanka sidor med P Lemarc.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden