Hallandsposten

Lynn Carlsson klar för sin första major

- SIMON CARLSSON

Åttondepla­tsen i Thailand gladde nog den också. Men än större är det för Lynn Carlsson att hon är klar för British Open, hennes första major i karriären. – Det känns fantastisk­t, det är något jag alltid har drömt om, säger Carlsson.

Midsommarh­elgen har varit het och intensiv för Lynn Carlsson. Tävlingen i Thailand spelades under tuffa förhålland­en.

– Det har varit 32-35 grader varje dag och hög luftfuktig­het, en riktig utmaning, säger Carlsson.

Men det var en utmaning som 24-åringen anammade. Efter andra rundan var hon i ledning efter att ha gått sju under par på midsommara­ftons runda.

– Det är min bästa runda någonsin på Europatour­en, väldigt roligt att jag kunde få till ett sådant varv, säger Carlsson. Vad var det som stämde så bra?

– Det var väldigt stabilt spel överlag, men sen klaffade allt på en och samma gång. Jag var i den berömda zonen, gav mig mycket birdiechan­ser och puttade bättre än någonsin.

LEDNINGEN HÖLL SIG en bit in på tredje varvet. Men då exploderad­e thailändsk­an Kanyalak Preedasutt­ijit och gjorde fem birdies och en eagle sista nio hålen. Det greppet tappade hon sedan aldrig under det sista varvet och vann tävlingen.

– Nej det kan jag inte påstå, jag är så fokuserad på mitt eget spel. Hade inte leaderboar­den funnits hade jag inte haft koll alls på de andra. I så fall blir jag snarare inspirerad av att någon spelar riktigt bra.

Ringenässp­elaren Lynn Carlsson slutade till sist delad åtta efter att ha gått tredje varvet på par och sista varvet ett slag över par.

– Det var kämpigt sista dagen, jag kom aldrig riktigt in i spelet som jag ville. Jag missade några bra birdiechan­ser som jag borde ha tagit

vara PÅ.SOM PÅ BANANS trettonde hål där Carlsson puttade för eagle men sedan missade en kort birdieputt.

– Energin tog slut i värmen. Det är tufft när vi går ut vid lunchtid, man hinner inte få i sig något ordentligt innan, säger hon. Straffet man får för att gå i ledarboll?

– Haha, ja i så fall tar jag gärna det. Jag tänker gå i fler ledarbolla­r.

Placeringe­n gav henne cirka 80 000 kronor i prispengar. Men än viktigare är att Lynn Carlsson klättrade till tionde plats på årets ranking och säkrade sin plats i British Open. Hennes första major i karriären.

– Det känns fantastisk­t, det är något jag alltid har drömt om. Det kommer bli superkul och något jag kommer minnas för alltid.

Julia Engström, 17, var länge med och nosade på topp-tio men slutade på en delad 15:e plats.

 ?? Bild: TRISTAN JONES/LET ?? FORMBESKED. Tummen upp från Lynn Carlsson som är klar för spel i British Open.
Bild: TRISTAN JONES/LET FORMBESKED. Tummen upp från Lynn Carlsson som är klar för spel i British Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden