Hallandsposten

Sverige vidare i VM – vild yra på stan

HALMSTAD: GLÄDJEYRA NÄR SVERIGE TOG SIG TILL ÅTTONDELSF­INAL

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

SPORT/HALMSTAD: ”Superlativ­en över Janne Andersson och hans landslag är slut och då är vi bara framme vid åttondelsf­inal”, skriver HP:S sportchef Jan-owe Wikström. Cirka 300 blågula supportrar utanför Rejmes skrek ut sin glädje när Sverige tog sig vidare från gruppspele­t i VM.

Vädret visade sig från sin bästa sida och Bulls uteserveri­ng var full av svenska supportrar som satte sitt sista hopp till en svensk seger mot Mexiko.

Skulle det svenska Vm-äventyret få ett snöpligt slut eller skulle den blågula truppen sälla sig till skaran av lag som tar sig vidare till åttondelsf­inalen?

Ett par timmar innan matchstart var stämningen på topp bland restaurang­besökarna.

Spänningen gick nästan att vidröra.

Två som trodde på svensk seger var Anette och Niclas Claesson. Båda har semester och ville bevittna matchen tillsamman­s med goda vänner.

– Det finns ju inget att välja på. Nu handlar det om att vinna eller försvinna och därför tror vi på 2–1 till Sverige, säger Niclas Claesson.

EN ANNAN SOM var inne på samma linje var Andreas Larsson som dagen till ära har ett blågult horn i pannan.

– Jag är inte rädd för att bjuda till när det gäller. I dag hoppas jag att landslaget också gör det och att Marcus Berg får igång sitt anfallsspe­l. Då blir vi livsfarlig­a, säger Andreas. Halvtid. Cirka 300 människor bildade ett blågult hav framför storbildss­kärmen utanför Rejmes.

TJEJTRION MARIE FAGERKRANT­Z, Linda Jönsson och Ulrika Karlsson laddade inför andra halvlek.

– Det här känns riktigt bra. Sverige har haft många målchanser och jag tycker faktiskt att vi äger spelet, säger Linda Jönsson som har en stor passion för fotboll och följer hela världsmäst­erskapet med stor spänning.

– Förutom Sverige är Kroatien en riktigt stor favorit. Jag tror att de går riktigt långt den här gången, säger Ulrika Karlsson.

På onsdagen var det vinna eller försvinna som gällde för Sverige i Fotbolls-vm. Och det var många som valde att följa ödesmatche­n i goda vänners lag på uteserveri­ngarna i stan.

LÄNGST FRAM I FOLKHAVET hade Robert Lundström, Hampus Jörgensen och David Göras parkerat sig på sina tältstolar.

Robert Lundström var nöjd med matchutvec­klingen.

– Jag tycker att vi har spelat riktigt bra och det känns inte särskilt kul att vi blir rånade på en straff för andra matchen i rad. Oavsett om vi vinner eller inte kommer jag att följa resten av Vm-slutspelet. Det är faktiskt bara VM vart fjärde år och då gäller det att passa på. Om

”Det här känns riktigt bra. Jag tycker faktiskt att vi äger spelet”

LINDA JÖNSSON Blågul supporter

Sverige åker ut får jag väl hålla på Danmark i stället.

Han lovade att fira en eventuell svensk seger med ett dopp i det blå.

Och drygt 50 minuter senare skulle han få anledning att infria sitt löfte.

Jublet visste inga gränser när det stod klart Sverige hade gått vidare till åttondelsf­inal.

Sveriges Vm-äventyr fortsätter.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HÄNGIVET FAN. Magdalena Börjesson bröt ut i glädjejube­l när det stod klart att Sverige vunnit sin grupp.
Bild: JARI VÄLITALO HÄNGIVET FAN. Magdalena Börjesson bröt ut i glädjejube­l när det stod klart att Sverige vunnit sin grupp.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HÄNDERNA I LUFTEN. Vild glädje utanför Rejmes. De svenska supportrar­na sparade inte på krutet när Sverige besegrade Mexiko och därmed tog sig vidare till åttondelsf­inalen i Fotbolls-vm. En bragdsom var värd att fira hela kvällen lång.
HÄNDERNA I LUFTEN. Vild glädje utanför Rejmes. De svenska supportrar­na sparade inte på krutet när Sverige besegrade Mexiko och därmed tog sig vidare till åttondelsf­inalen i Fotbolls-vm. En bragdsom var värd att fira hela kvällen lång.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden