Hallandsposten

Förskolech­efen: Vi har brustit i rutinerna

- CECILIA WELIN

Förskolan har brustit i sina rutiner och åtgärder kommer att vidtas. Det uppger förskolech­efen på den aktuella förskolan.

När HP ringer upp förskolech­efen för att be henne ge sin bild av det som hände under tisdagen uppger hon att personalen hade kollat till barnen precis innan händelsen.

– Min bild är att de släpptes tillfällig­t och att detta hände väldigt snabbt. Men det är mycket olyckligt, vi har brustit och vi kommer nu att uppmärksam­ma den här hörnan. Framöver kommer vi att fördela oss på ett annat sätt, säger hon.

PRECIS INNAN HÄNDELSEN med de tre barnen hade personalen haft sin uppmärksam­het riktad på en incident som skedde på andra sidan, berättar hon.

– Jag kan inte säga hur många som krävdes exakt. Men jag vet att en berättade att man varit i närheten av dessa tre barn alldeles nyligen. Sådant här är ett ögonblicks­verk, men det är ändå inte okej och personalen är också väldigt ledsna över det som hänt.

Hon tillägger att det var jättebra att mannen uppmärksam­made situatione­n, men att hennes bild inte är att personalen satt ner i grupp och fikade, utan att de stod och drack sitt kaffe, tillägger hon.

HÄNDELSEN HAR ANMÄLTS till huvudman enligt regelverke­t, uppger förskolech­efen, och samtal har förts med alla inblandade.

– Jag har följt läget både i går och i dag och vi har vidtagit alla åtgärder vi är skyldiga att göra. Hur mår flickan?

– Bra. Alla tre barnen mår bra och är på förskolan i dag igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden