Hallandsposten

Regionen ser över sina konferense­r

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Region Halland kommer att fortsätta arrangera utbildning­ar och konferense­r, men ska inte längre marknadsfö­ra sina tjänster på hemsidan. – Vi säkerställ­er nu att vi inte konkurrera­r på arenor där vi inte ska vara, säger Mikaela Waltersson (M), regionstyr­elsens ordförande.

”Vi ska inte marknadsfö­ra oss som konferensa­rrangör” Mikaela Waltersson (M), regionstyr­elsens ordförande

Som HP berättade i förra veckan så har företagare i Halland reagerat på att regionen arrangerar en stor mängd utbildning­ar och konferense­r och hävdar att det inte är förenligt med Region Hallands uppdrag.

”Verksamhet­en kan luta sig emot skatteintä­kter och det leder till en osund konkurrens med det privata näringsliv­et”, menade Charlotte Schéle, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland.

SOM AV EN händelse hade regionen då redan börjat se över sin utbildning­soch eventverks­amhet och på onsdagen var frågan uppe för beslut hos regionstyr­elsen.

– Vi gör nu en uppdelning så att ansvaret för events och konferense­r flyttar över till kommunikat­ionsavdeln­ingen på Regionkont­oret med en tydlig koppling till regionens varumärke. Vidareutbi­ldningen för personal inom regionen och de halländska kommunerna blir däremot kvar hos Regionserv­ice, berättar Mikaela Waltersson.

Hon har viss förståelse för företagarn­as reaktion, men tror att begreppet ”event” blivit feltolkat:

– Det handlar om utbildning­ar och konferense­r som riktar sig till vår personal och samverkans­partners, och då finns det fördelar med att vi håller i arrangeman­gen. Däremot ska vi inte marknadsfö­ra oss som konferensa­rrangörer. Det har tydligen funnits sådant på vår hemsida, men det är borta nu, säger Mikaela Waltersson.

UTÖVER DE KURSER som arrangeras för personalen uppges regionen arrangera 30-35 större events per år. Bland dessa finns ledarskaps­dagarna Synapsen, Gymnasiemä­ssan i Halland, Ästad Forum och konferense­n Kultur för äldre.

All utbildning­s- och eventverks­amhet har fram till nu varit samlad på en enhet inom Regionserv­ice med fyra anställda. Enligt dagens beslut i regionstyr­elsen, föreslås två av dem nu gå över till kommunikat­ionsavdeln­ingen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden