Hallandsposten

Klart med nytt regionråd för C

- YVONNE PERSSON

Det blir Heléne Andersson från Tvååker som ersätter Stefan Bengtsson som Centerpart­iets regionråd. Det beslutade regionstyr­elsen på onsdagen.

Heléne Andersson har inte tidigare haft något politiskt uppdrag i Region Halland, men har seglat upp som Centerns toppnamn till höstens regionval. De senaste åtta åren har hon varit regionchef för LRF i Halland, men lämnade nyligen den tjänsten.

– På LRF har jag jobbat mer praktiskt med samhällsfr­ågor, men jag var väldigt politiskt aktiv som ung och satt även i Centerns partistyre­lse, berättar hon.

När Stefan Bengtsson lämnar regionpoli­tiken den 1 augusti så kastas hon direkt in i hetluften. Heléne Andersson tar då bland annat över som vice ordförande i regionstyr­elsens arbetsutsk­ott, som ledamot i tillväxtut­skottet och ordförande i Skogsegend­omsdelegat­ionen.

– Jag har ju inte samma erfarenhet som Stefan, men vi är helt överens om hur olika frågor bör lösas. Personlige­n har Hallandsfr­ågan varit viktig för mig och jag är väldigt stolt över vårt län.

HELÉNE ANDERSSON SKA inte förväxlas med ”kycklingma­mman” Helen Andersson, som drivit ett kycklingfö­retag och även varit pionjär inom dejting på nätet. Båda bor visserlige­n i Varbergs kommun och är centerpart­ister. Helen utan e på slutet återfinns på tredje plats på regionlist­an.

– Det är väldigt vanligt att man blandar ihop oss. Vi är dessutom uppväxta i samma bygd och börjar bli lika gråhåriga, konstatera­r Heléne Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden