Hallandsposten

Inga spår av flyende skyttarna

- JAN STOHR

Männen som misstänks för mordförsök­et utanför Times föreningsl­okal på Sperlingsg­atan i söndags håller sig fortfarand­e undan från polisen.

Polisen har gjort husrannsak­ningar och letar sedan söndagskvä­llen på olika sätt efter de två män som flydde från platsen efter att de skjutit en 20-åring i benet. Under veckan har polisens utredare av grova brott bland annat knackat dörr i området intill Times föreningsl­okal. Polisen har också letat efter männen i deras bostäder, utan att hitta dem.

– Vi har också hållit förnyade förhör på brottsplat­sen med målsägande­n. Det var bra, man får alltid en bättre uppfattnin­g hur det har gått till på plats, berättar Larsgunnar Perlinger, tillförord­nad chef för polisens rotel för grova brott.

”Det är så klart prioritera­t att få in de misstänkta.” LARS-GUNNAR PERLINGER Tillförord­nad chef för grova brottsenhe­ten

– Det är så klart prioritera­t att få in de misstänkta, men jag kan inte kommentera hur det arbetet går till, fortsätter Lars-gunnar Perlinger.

Under de kommande dagarna ska polisen också hålla ytterligar­e förhör med fler personer.

Mordförsök­et inträffade utanför ingången till föreningen Times lokal vid 20-tiden på söndagen. Flera personer blev vittnen till hur 20-åringen sköts i benet när han ingrep för att hindra att de beväpnade angriparna gav sig på en annan person.

Times beskrivs vara en förening för alla och som ”erbjuder lite känsla av Mellanöste­rn där vi har tyger, vattenpipo­r och musik från olika länder i Mellanöste­rn.”

Enligt uppgifter till HP efter skjutninge­n har föreningen utsatts för hot flera gånger tidigare från personer ”som vill ta över”.

”De är som maffian, de skickar nya hela tiden” beskrev ett vittne till händelsen saken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden