Hallandsposten

Höga hus får vänta ett tag till

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Frågan om två sexvånings­hus på Klarabäck får vänta till efter sommaren. Däremot har nya ungdomsbos­täder vid brandstati­onen samt lägenheter och butiker på gamla Shelltomte­n i Laholm har nu fått godkänt.

Kommunens arbete med att ta fram nya bostadspla­ner har länge gått trögt. Nu var det dags för den utlovade ketchupeff­ekten.

Tre detaljplan­er stod på kommunfull­mäktiges dagordning i tisdags kväll. Mest omstridd är Laholmshem planer på att bygga två stycken hyreshus med sex våningspla­n i kvarteret Kobben på Klarabäck i Laholm.

Men de får vänta ett tag till.

”Det har inte varit någon rolig tillställn­ing sedan macken gick i konkurs.”

OVE BENGTSSON (C)

– Kobben utgår på grund av att det fordras ett exploateri­ngsavtal och det finns inte framtaget, meddelade fullmäktig­es ordförande Roland Gottfridss­on (C).

FYRA NYA LÄGENHETER för ungdomar vid brandstati­onen klubbades utan diskussion. Det gjordes också de 35 bostäderna som fastighets­bolaget Lubben ska bygga på den gamla Shelltomte­n.

– Äntligen blir den färdig. Det har inte varit någon rolig tillställn­ing sedan den här macken gick i konkurs, sade Ove Bengtsson (C), ordförande i miljö- och byggnadsnä­mnden.

HAN TROR ATT det är efterlängt­at även bland grannarna att fastighete­n får ett nytt liv.

– Men det är synd att vi inte får med den här delen ut mot Ängelholms­vägen, eftersom vi har en farligt godsled som går genom Laholms stad. Nu blir det parkerings­platser där till att börja med. Så snart man får går man vidare, så att kvarteret blir mer helt, sade Ove Bengtsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden