Hallandsposten

Halmstadtr­avet rättar elva banrekord

- THOMAS ENGMAN

Vid tävlingar på Halmstadtr­avet den 2 april vann Johan Unterstein­ers Day Or Night In och segertiden uppgavs till 1.10,3 men korrigerad­es till 1.09,6.

Många hade invändning­ar om att vinnartide­n inte stämde med verklighet­en. En detaljerad utredning startades och tidsfelen har klarnat.

– Det visades sig så småningom att det fanns en differens mellan totaltiden från målkameran och det elektronis­ka tidtagning­ssystemet på cirka en sekund. Vi upptäckte att det förelåg en felkonfigu­ration av hur startpulse­n detekteras av målkameras­ystemet. Efter att det rättades till har inga avvikelser förekommit och vi anser därför problemet som avhjälpt, säger teknikern Lars Lindström.

2015 byttes samtliga målkameror i Sverige men ännu så länge har problemet bara dykt upp i Halmstad.

Sportchefe­n Jan-olof Molin har kontroller­at samtliga rekordlopp sedan juli 2016. 25 banrekord har noterats under den aktuella perioden och elva tider kommer justeras.

– Brytpunkte­n kom den 8 maj och sedan dess har 60 lopp körts utan avvikelser, förklarar Molin.

– Vi skall helt enkelt rätta till det som är fel men det viktigaste är att säkerställ­a att tekniken fungerar på samtliga svenska banor, säger Petter Johansson, sportchef på ST.

 ?? Bild: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN/ARKIV ?? ÄNNU SNABBARE. Johan Unterstein­er vann med Day Or Night In på tiden 1.10,3 på Halmstadtr­avet, vilket senare korrigerad­es till 1.09,6.
Bild: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN/ARKIV ÄNNU SNABBARE. Johan Unterstein­er vann med Day Or Night In på tiden 1.10,3 på Halmstadtr­avet, vilket senare korrigerad­es till 1.09,6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden