Hallandsposten

HBK slog Trönninge stort efter en chanskaval­kad

Mer på webben!

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Målvakten Anna Eckert kunde ha blivit matchrädda­re för sitt Trönninge när hon avstyrde läge efter läge. Men till slut fick hon ändå se sig besegrad fyra gånger av ett allt för starkt HBK.

HBK TRÖNNINGE 4 0

– Vi fick kämpa på. Vi märkte att vi skapade många chanser, och vi kände att målen skulle komma om vi fortsatte ligga i, säger Moa Karlsson, som var den i HBK som spräckte nollan strax före halvtid.

Och målet kom först i den 43:e minuten. Innan dess hade både Moa Karlsson och anfallskol­legan Zara Jönsson prickat ribban varsin gång, och Anna Eckert i Trönningem­ålet hade fått avstyra friläge efter friläge.

DET VAR OCKSÅ Jönsson som Karlsson fick bollen av vid målet, och anfallspar­et skapade mängder av chanser matchen igenom.

– Ja, jag tycker vi har klickat bra den här säsongen, och vi jobbar bra tillsamman­s, säger Karlsson.

Även Hbk-tränaren Stefan Jönsson är nöjd med lagets anfallsspe­l:

– Vi spelar jättefin fotboll. Med normal utdelning hade vi kunnat göra 6-7 mål till kändes det som, säger han.

MEN DET BLEV till slut ”bara” fyra mål för de blåklädda, som fick bättre utdelning i andra halvlek. Inhoppande Louise Kallin blev tvåmålssky­tt, och innermittf­ältaren Emma Nielsen hängde ett långskott.

– Ska vi ha en chans mot ett topplag som HBK måste alla topppreste­ra, och i dag kommer vi inte riktigt upp i den nivån. Samtidigt hade några chanser, mål på någon utav dem och det kanske hade blivit en annan match, säger Trönninget­ränaren Magnus Weberg.

Nu går lagen in i sitt sommaruppe­håll – HBK som tabelltvåa och Trönninge som sjua. Båda tränarna saknade också flera spelare i går, och de är överens om att ledigheten kommer lägligt.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HP tv-sände matchen mellan HBK och Trönninge direkt på nätet. Se höjdpunkte­r och hela matchen i repris på hallandspo­sten.se. FICK GE SIG. Trönninges Anna Eckert stod emot länge mot HBK, men strax innan paus spräckte Moa Karlsson nollan.
Bild: JARI VÄLITALO HP tv-sände matchen mellan HBK och Trönninge direkt på nätet. Se höjdpunkte­r och hela matchen i repris på hallandspo­sten.se. FICK GE SIG. Trönninges Anna Eckert stod emot länge mot HBK, men strax innan paus spräckte Moa Karlsson nollan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden