Hallandsposten

Spel med det bästa systemet!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Stryktipse­t har genom alla år haft en stark koppling till systemspel. Jakten på det bästa systemet driver!

Det finns bättre och sämre system när reducerade system ska värderas. Förmågan att skapa vinstrader och chansen till alla rätt är ofta viktiga faktorer för tipparen. Samtidigt kan samma system upplevas som olika bra av tippare.

Ett matematisk­t system som ligger nära tusen rader har 14 till 16 tipstecken som saknas i uppställni­ngen. Om man granskar de 14 till 16 bortvalda tecknen skulle man ofta hitta två till fem rätt varje vecka bland dessa över en längre tid. När många tipstecken ska väljas bort på ett system ökar risken för att de med ett bra spelvärde försvinner först.

SUPERETTAN

På spelsidan gäller spelmodell­en med tre system som samverkar. Abc-systemet får nu ett nytt upplägg där systemen styrs av chansen till 13 rätt.

Systemet U 4–3–66 som använts tidigare passar inte in och får därför kliva åt sidan. Systemet tillverkas direkt på nätet eller via program. Tipsradern­a förs sedan direkt över till Svenska Spel. Abc-systemet går nu att spela med tre olika systemstor­lekar. Alla får exakt samma garderings­val men chansen till 13 rätt är det som skiljer.

Så kan system spelas!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden