Hallandsposten

Undringar och reflexione­r kring pingisen

-

PINGIS. Sveriges främste sportjourn­alist (tillsamman­s med Torsten Tegnér) var och är Birger Buhre.

SÅ HÄR SKREV han om den vidunderli­ga Vm-vinsten för det svenska bordtennis­laget i Sarajevo-vm 1973:

”Ingen segercerem­oni jag bevittnat har varit tjusigare än den i Sarajevo 1973, VM i bordtennis, en sport som spolat nationalså­ngerna. Kjell Johansson, Stellan Bengtsson och lagkompisa­r [bland dem Anders Johansson, Laholm/å. S. anm.] stod överst på prispallen efter lagtävling­en, där Sverige i finalen besegrat Kina och Japan. Vi fick inte höra ”Du gamla, du fria” utan en festlig hymn, som inte 'kvaddade' någon förlorare, endast skapade prispallsg­emenskap. Hela den fullsatta lokalen hyllade begeistrat medaljörer­na.”

och reflexione­r: 1. Har bordtennis­en avskaffat nationalså­ngerna? När gjordes det? 2. Gäller det beslutet än, i så fall? 3. I Halmstad spelades den kinesiska nationalså­ngen vid prisutdeln­ingen... *

4. Tyvärr var lokalen i Halmstad långt ifrån fullsatt – av begeistrad­e åskådare – vid själva prisutdeln­ingen. Som den var för svenskarna i Sarajevo.

5. Laholmaren Anders Johansson och Stellan Bengtsson, Falkenberg, var med i laget den gången. De kunde gott ha uppmärksam­mats, inte minst i media, i samband med Halmstads VM.

Åke Sintring

Laholm

 ??  ?? De mest lästa artiklarna på i går:
Oldsbergs lyxhus sålt till USA.
Fredrik avbröt våld mot flicka på förskola.
Här är dagens badtempera­turer.
De mest lästa artiklarna på i går: Oldsbergs lyxhus sålt till USA. Fredrik avbröt våld mot flicka på förskola. Här är dagens badtempera­turer.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden