Hallandsposten

I Unravel 2 knyts band mellan två garnfigure­r

- GUSTAV SJÖHOLM/TT

”Unravel 2” är ett spel om kärlek och banden mellan människor, som symboliser­as av två garnfigure­r som sitter ihop. – Det är en unik situation att få chansen prata till en stor publik. Och då har man ett ansvar att säga något vettigt, säger den kreativa ledaren Martin Sahlin.

Den röda lilla gulliga figuren Yarny, som är gjord av garn, tappar sin fasta punkt och blir strandsatt efter ett skeppsbrot­t i inledninge­n av ”Unravel 2”. Det tar dock inte många sekunder innan han har fäst sin garnända med en nyfunnen blå garnfigur. Därefter är det dags att tillsamman­s – och med hjälp av olika kluriga lösningar – ta sig framåt längs olika banor.

– Det börjar väldigt mörkt, men sedan använder vi resten av spelet till att säga att ”det ordnar sig”, säger Martin Sahlin vid Umeåföreta­get Coldwood Interactiv­e.

Han är skaparen av Yarny och idén bakom ”Unravel” från 2016. Företaget upptäckte att många spelade tillsamman­s med en vän i soffan, som hjälpte till att lösa problemen, trots att det var ett spel för en person. Därför kändes det som ett naturligt steg att föra in en ny figur, och låta två personer samarbeta direkt i spelet.

– Det blir ett spel om att knyta vänskapsba­nd, säger Sahlin.

Nu hoppas Sahlin och hans kollegor på att spelarna ska bära med sig något efter att ha tagit sig igenom ”Unravel 2”

– Det behöver inte vara världsomvä­lvande, men man måste åtminstone försöka att bidra till något positivt i stället för att bara vara menlös och ointressan­t, säger Martin Sahlin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden