Hallandsposten

Förskolech­efen: ”Inte samma upplevelse”

Chefen för den aktuella förskolan känner inte igen sig av beskrivnin­gen av händelsen.

- JONNA NILSSON

– Jag blir självklart upprörd när jag läser hans version, men det är hans uppfattnin­g. Personalen och jag som var där har inte riktigt samma upplevelse, säger förskolech­efen.

Enligt henne var det inget blodvite och barnet upplevdes lugn kort därefter. Hon tycker inte att den version som hittills givits, att personalen suttit och druckit kaffe under olyckstill­fället, stämmer.

– Det var fruktstund på förskolan, det var ingen fikapaus. Sen om där stått en termos, det kan hända. Men de sitter inte ner och fikar, säger hon.

FÖRSKOLECH­EFEN VAR under uppfattnin­gen att Linnéas föräldrar Emanuel och Cecilia fått tillräckli­g informatio­n av personalen och fått frågan om de inte ville hämta Linnéa direkt.

– Enligt det jag har hört sa personalen under samtalet att ”vi har brustit fullständi­gt, vi såg inte när det hände”. Efter att ha beskrivit de synliga skadorna och vårdnadsha­vare fått svar att flickan varken grät eller hade ont lät de henne vara kvar och flickan har fungerat normalt, säger förskolech­efen men tillägger att det självklart är en ”fruktansvä­rd händelse”.

– Barn ska självklart inte slå varandra, men det har beskrivits som en misshandel. Jag såg själv flickan, hon hade skrubbsår i pannan och begynnande blåmärken, säger förskolech­efen som fått pausa sin semester för att hantera efterdynin­garna av händelsen.

FÖRSKOLAN HAR NU själv gjort en kränknings­anmälan.

– Jag har också begärt profession­ell hjälp att riskbedöma yttergårde­n. Vi kommer också se över hur vi organisera­r oss utomhus. Sedan fortgår ett inre arbete som jag inte kan uttala mig om, säger förskolech­efen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden