Hallandsposten

Ny handlare vill lyfta Torghallen

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Henrik Andersson är uppvuxen i en Ica-familj och ville absolut inte gå i föräldrarn­as spår.

Nu är han och hustrun Linda ägare till Torghallen i Laholm. Den 1 juni övertog de butiken efter Leif Bengtsson. Linda utbildar sig till butikschef och Henrik står som köpman för Torghallen.

Ögonen är röda efter en sen kväll i butiken och tillbaka i den igen tidigt på morgonen. Henrik är ivrig att göra ICA Torghallen till

”Det är skönt att vara sin egen och att vi är två om butiken” HENRIK ANDERSSON Köpman

en modern supermarke­t för både kunderna och personalen.

– Butiken ska genomsyras av mer kvalitetst­änk. Kött och allt annat som hör en måltid till ska stå i centrum. Butiken har en jättebra köttdisk och catering som jag vill ska spilla över på de andra avdelninga­rna, säger han.

LINDA FÖRSÄKRAR ATT styckning och chark blir kvar.

– Kunder har undrat men vi ändrar inte på sådant som är bra, säger hon.

De vill förbättra för personalen med erbjudande om heltid och interna utbildning­ar.

– Vi ska bli mer personalin­tensiva när kunderna är där. Det ökar behovet av mer personal och i första hand går erbjudande­t till våra deltidsarb­etande, säger Henrik.

De månar om nya personalut­rymmen och över huvud taget en uppfräschn­ing interiört där tiden har sprungit ifatt inredninge­n.

PARET DRIVER SEDAN 2014 en butik i Höör. Den ska nu säljas.

– Vi ska bara äga en butik. Torghallen har en jättefin potential i centrum av en stadskärna som växer. Det kändes inte riskfyllt att köpa den, säger Henrik.

HAN ÄR FÖDD skåning och föräldrarn­a var butiksägar­e.

– Jag ville inte bli som dem och utbildade mig till civilingen­jör, säger han.

Men ICA lockade honom till sig med en tjänst som inköpare i Stockholm. När föräldrarn­a som drev butiken i Höör aviserade att de ville sälja tog Henrik över.

– Det är skönt att vara sin egen och att vi är två om butiken, säger han.

I familjen finns Lindas dotter Sofie, 14 år. De bor i Höör men har en lägenhet i Lilla Tjärby. Framtidspl­anen är att flytta till Laholm.

 ??  ??
 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? NYA HANDLARE. Paret Linda och Henrik Johansson har tagit över Torghallen och ska göra den till en modern supermarke­t.
Bild: ANN KATRIN NORLING NYA HANDLARE. Paret Linda och Henrik Johansson har tagit över Torghallen och ska göra den till en modern supermarke­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden