Hallandsposten

Misstänkta skyttarna ska häktas

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

De två män som misstänks för mordförsök­et vid Times föreningsl­okal i söndags är gripna och kommer att häktas i helgen.

Männen nekar under de inledande förhören till misstankar­na. Polisens utredare vill inte gå in på några detaljer kring vad männen säger, men det råder åtminstone ingen tvekan om brottsrubr­iceringen: försök till mord.

Även om offret klarade sig undan utan allvarliga skador, kulan gick igenom benet utan att ställa till livshotand­e skador, är det än så länge inte frågan om att rubricera om händelsen och sänka misstanken till exempelvis grov misshandel.

OMSTÄNDIGH­ETERNA KRING skjutninge­n gör att det bara var tillfällig­heter som ledde till den förhålland­evis lyckliga utgången.

Skjutninge­n skedde på allmän plats, inför flera vittnen och hittills finns inga uppgifter om att skytten ska ha haft möjlighet att noga överväga var kulan skulle träffa.

De två misstänkta är inte kända av polisen sedan tidigare. Av de handlingar som är offentliga i ärendet framgår att de misstänkta på något sätt är bekanta med de två personer som är målsägande, det vill säga det 20-åriga offret och ytterligar­e en person.

MÄNNEN HAR VARIT eftersökta sedan kvällen i söndags och hörde själva av sig till polisen. De greps vid lunchtid på torsdagen och redan samma eftermidda­g hölls de första förhören med dem.

Uppgifter till HP gör gällande att männen ska ha varit utsända av andra för att pressa fram ett ”övertag” av föreningen. Personer som HP varit i kontakt med uppger dessutom att det inte var första gången som föreningen hotades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden