Hallandsposten

Äldreboend­e på badtur – ”fint initiativ”

- Mt@hallandspo­sten.se

För andra sommaren i rad anordnar Harplinge äldreboend­e badturer för de boende till Tylösand. Ett initiativ som uppskattas mycket av de badande.

Det är många skratt och höga rop när damerna från Harplinge äldreboend­e tar sig nedför den hala rampen vid Tylösands handikappb­ad på varierande men säkert sätt. Några klarar sig bra med att se på, medan andra får hjälp att komma ner i vattnet av omtänksam personal från äldreboend­et.

– Det var lite kallt innan, men det var skönt att doppa sig och jag gör gärna om det, säger Ragnhild Bohlet när hon kliver upp ur vattnet.

Hon tycker att det är bra att kommunen gör ansträngni­ngar för att de som bor på äldreboend­en får möjlighete­n att komma och bada.

– Jag tycker det är ett fint initiativ, att man får chansen att komma ut såhär. Dels piggar det upp och dels träffar man andra, det vidgar vyerna lite grand. Att man håller sig ajour. Det tror jag, säger Ragnhild Bohlet.

Resorna till handikapps­badet började redan fjol och Heidi Nilsson som är konceptans­varig på äldreboend­et är väldigt nöjd med hur väl det fungerat och responsen från de boende.

– Vi har redan varit här flera gånger i år och de nästan bråkar om platserna, för alla kan inte åka med på samma gång, säger hon.

Att Heidi själv är glad över att kunna göra det här går inte att ta miste på.

– Det är underbart, det är så härligt att se dem, det går inte att beskriva. Det är som grädden ovanpå jobbet, att få se dem så lyckliga, säger Heidi Nilsson.

MICAEL THERNSTRÖM

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? INGA BADKRUKOR. Sissi och Berit får hjäp av Heidi och Evelyn att ta sig ett svalkande dopp.
Bild: LINA SALOMONSSO­N INGA BADKRUKOR. Sissi och Berit får hjäp av Heidi och Evelyn att ta sig ett svalkande dopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden