Hallandsposten

Ung man peppade tjej att ta sitt liv

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

”Även om jag är en stor man kände jag obehag.” LÄRAREN SOM STOPPADE HAMMARATTA­CKEN

Efter att ha uppmuntrat tjejen att ta livet av sig genom att hänga sig eller skära upp sina handleder erbjöd han sig att hjälpa till om hon inte klarade av det själv.

”Jag har rep”, sade killen, i 20-årsåldern, till tjejen.

Uppmaninga­rna hade kommit i omgångar under dagen, och budskapet var detsamma. Tjejen borde gå hem och ta livet av sig, om inte genom att hänga sig så genom att skära upp sina handleder.

Flera lärare på gymnasiesk­olan i Halmstad blev vittnen till händelsefö­rloppet, som ska ha avslutats med att killen plockade upp en hammare och rusade mot tjejen, som för att slå henne.

Enligt det åtal som nu väcks visade killen särskild hänsynslös­het eftersom att valet av tillhygge var en hammare, som kunnat orsaka tjejen stor skada. Åklagaren vill därför att killen döms för grovt försök till misshandel, i stället för misshandel av normalgrad­en.

Att han inte fullbordad­e attacken var endast på grund av tillfällig­a omständigh­eter, menar åklagaren. En av tillfällig­heterna var att en lärare hann gå mellan.

”Även om jag är en stor man kände jag obehag” säger läraren i förhör.

Den misstänkte gärningsma­nnen säger själv att han ”hade vaknat på fel sida” och inte menat att skada tjejen. Han förnekar brott.

Han åtalas nu för två fall av ofredande för självmords­uppmaninga­rna. Han åtalas förutom för försök till grov misshandel, för hammaratta­cken ovan, också för misshandel sedan han kastat kakelplatt­or och en skruv mot tjejen.

Förutom vittnesmål från skolperson­al har också tjejens mamma hörts för att vittna om hur händelsen påverkat hennes dotter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden