Hallandsposten

Inredare ger gamla saker ett nytt liv

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Utbrändhet­en fick henne att välja en ny väg i livet. I dag driver Therese Cederleuf en annorlunda inrednings­butik i Älvasjö.

Hon studerade till lärare och hade tre extrajobb. Till slut sade kroppen stopp.

– Jag insåg att jag hade valt fel väg i livet och bestämde mig för sadla om. Jag ville starta något där jag skulle få möjlighet att kombinera min kreativite­t med mitt största intresse, säger Therese Cederleuf.

Det gamla svinhuset på hennes svärfars gård stod tomt och hon fick en idé om att förvandla byggnaden till en ny mötesplats.

Svärfadern var med på noterna och den 16 juni öppnade Therese en inrednings­butik och ett café under namnet Svinhuset & Cederleuf Design.

Eftersom hon tilltalas av den lite mer ruffiga och industriel­la stilen har hon valt att bevara en del av svinhusets ursprungli­ga charm invändigt.

– Samtidigt som jag vill att byggnaden ska ge ett fräscht intryck vill jag behålla den lantliga stilen. Det är därför som jag bara delvis har renoverat väggarna.

– Prylarna och lokalen ska på så sätt smälta samman till en tilltaland­e enhet, säger hon.

”Originella saker har fått nytt liv med hjälp av lite extra kärlek.”

THERESE CEDERLEUF

MÖBLER OCH ANDRA inrednings­prylar från en svunnen tid samsas om utrymmet på stengolvet.

Alla föremål har en sak gemensamt. De är inhandlade på auktioner eller loppisar.

– Originella saker har fått nytt liv med hjälp av lite extra kärlek. Jag tycker att det är kul att fräscha upp prylar som bär på en historia samtidigt som jag ju faktiskt också gör en insats för miljön.

CAFÉET ÄR DEN naturliga samlingspu­nkten.

– Min förhoppnin­g är att cafédelen ska utvecklas till en riktigt stor mötesplats i framtiden. Eftersom jag själv är konstnär kan jag tänka mig att anordna kurser i målning och drejning.

– Med tanke på att jag planerar att hålla öppet året runt är det viktigt att hålla verksamhet­en levande med olika aktivitete­r och evenemang, säger Therese Cederleuf.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VÄRNAR DET GAMLA HANTVERKET. Therese Cederleuf har bland annat renoverat en urtavla från sekelskift­et.
Bild: JARI VÄLITALO VÄRNAR DET GAMLA HANTVERKET. Therese Cederleuf har bland annat renoverat en urtavla från sekelskift­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden