Hallandsposten

Personer hotade till sig pengar

- KENNY HJÄLTE

Två personer åtalas nu för utpressnin­g då de tvingat till sig pengar med hot om ett våldsamt mc-gäng och hot om att den drabbades mamma skulle begravas.

En 28-årig man åtalas nu för utpressnin­g av en kille i Laholm och en 20-årig kvinna åtalas för medhjälp till brottet.

De båda ska, med hjälp av hot, ha förmått laholmaren att ge dem drygt 30 000 kronor för påhittade skulder. 28-åringen skickade bilder på en gängtatuer­ing för ett känt kriminellt mc-gäng för att laholmaren skulle förstå att han var tvungen att betala.

Laholmaren­s gode man upptäckte att något var fel när det i sammanhang­et var mycket pengar som försvann från kontot.

”... skickade bilder på en gängtatuer­ing för ett känt kriminellt mc-gäng”

Laholmaren ville inte själv berätta att något var fel men våndades över situatione­n och över bristen på pengar när de två begärde mer och mer.

28-åringen pressade på avstånd men har även åkt ner till Laholm från annat län. Då har, enligt åtalet, även den 20-åriga kvinnan varit på plats i Laholm och uppmanat laholmaren att betala och försökt komma in på dennes internetba­nk för att komma åt mer pengar.

Tillslut mådde laholmaren så dåligt av utpressnin­gen och hotelserna började även rikta sig mot dennes familj, att det övergick i ett självskade­beteende för den utsatte. Då gick den gode mannen till polisen för att få stopp på det hela.

28-åringen har nekat igenom många förhör men sedan medgett att han använt sig av ett hot om mcgäng för att få ut pengar, men att det var ett tomt hot.

Den 20-åriga kvinnan har medgett att hon följt med till södra Halland och träffat laholmaren men nekat till brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden