Hallandsposten

Youtube-kändisar i Unnaryd för filminspel­ning i skogen

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Fyra Youtube-kändisar har tillbringa­t veckan i skogen utanför Unnaryd för att spela in ett överlevnad­säventyr. Efter filminspel­ningen minglade de med traktens ungdomar, som också är deras följare.

Säger namnen Moa Murderess, Tarzan, Vlad och Cluee dig något? Om inte så är du inne på Youtube för sällan.

För barn och ungdomar från Hylte med omnejd var de fyra Youtube-kändisarna­s besök vid Vallsnäs en av sommarens höjdpunkte­r.

– Jag följer både Vlad och Tarzan. De har så mycket energi och bryr sig inte om vad folk tycker, säger 13-åriga Moa Lindvall.

Youtube-profilerna, så kallade influencer­s, befinner sig i Unnaryd av en mycket specifik anledning.

HELA VECKAN HAR de övernattat i skogen under ständig bevakning av ett tv-team.

– Vårt uppdrag har varit att överleva i skogen och delta i tävlingar. Det har varit världens häftigaste upplevelse. Mindre roligt är alla mygg, knott och insekter, berättar Moa Murderess.

Hon har fått många följare genom vlogginläg­g om feminism och veganmat. De andra profilerna är Mikael ”Cluee” Hallström, Vlad Reiser och Jiar ”Tarzan” Raza.

– Jag kör mycket humor och underhålln­ing. Även om man varit stökig så kan man rycka upp sig och bli något, menar ”Tarzan”.

VECKANS INSPELNING LIKNAR tv-programmet Robinson och det första avsnittet sänds om tre veckor på Youtubekan­alen Team Original. Inspelning­splats har främst varit i närheten av Tiraholm.

– Det är väldigt bra natur här, samtidigt som det är nära bebyggelse, säger Cliff Lilja, vd för Word by Media, som producerar serien.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? KÄNDIS BLAND UNGA. Vlad Reiser fick ställa upp på många selfies och spela in videohälsn­ingar under minglet i Vallsnäs.
Bild: ISABEL BARK KÄNDIS BLAND UNGA. Vlad Reiser fick ställa upp på många selfies och spela in videohälsn­ingar under minglet i Vallsnäs.
 ??  ?? TUFF VECKA. Vid fredagens stora avslutning minglade Youtubekän­disarna med sina följare och utmanade dem i trekamp.
TUFF VECKA. Vid fredagens stora avslutning minglade Youtubekän­disarna med sina följare och utmanade dem i trekamp.
 ??  ?? VLOGGAR. Moa Murderess har gjort sig känd inom Youtubevär­lden. Nioåriga Micaela Löfquist är en trogen följare.
VLOGGAR. Moa Murderess har gjort sig känd inom Youtubevär­lden. Nioåriga Micaela Löfquist är en trogen följare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden