Hallandsposten

Vladimir Dvorak

- Marcus Dvorak Son

Vladimir Dvorak, Oskarström, har plötsligt och oväntat avlidit vid en ålder av 67 år. Han efterlämna­r makan Mirka, sonen Marcus med familj, samt släkt och vänner.

Vladimir kom tillsamman­s med sin familj till Sverige år 1980 för att bygga ett liv undan politiskt förtryck i dåvarande Tjeckoslov­akien. Denna första stora resa var en manifestat­ion av hans vilja att ge bästa möjliga förutsättn­ingar för sin familj, fritt från de begränsnin­gar som ett totalitärt system innebar. Ett beslut med konsekvens­er på det personliga planet som inte alltid var lätta att bära, men som vi i familjen är tacksamma för.

Det skulle bli fler resor, inklusive klassresan att från två tomma händer bygga upp ett nytt liv i Sverige, som kröntes i rollen som inköpschef på Halmstads gummifabri­k innan det blev dags för pension. Under åren blev det även många semesterre­sor, ofta till favoritres­målet Italien och Rom.

VLADIMIR HADE ETT djupt intresse för konst, historia och klassisk musik. Han var innerst inne en romantiker med förkärlek för Keats och Proust, även om man vid första anblick inte alltid kunde utläsa det. De som har besökt Vladimir hemma vet dock att en del av detta sinnelag reflektera­des i hans trädgård, som var hans oas i livet.

Under senare år ägnade Vladimir, tillsamman­s med sin maka Mirka, så mycket tid som möjligt med sina barnbarn. En mer engagerad och omtänksam farfar kan man inte önska sig.

PENSIONSÅL­DERN HADE VLADIMIR planerat att tillbringa med sin familj samt att fortsätta resa ut i världen. En del hanns tacksamt nog med, men plötsligt och oväntat blev det inte mer. En fast punkt i vår tillvaro har ryckts bort alldeles för tidigt. Även om sorgen och saknaden nu är ofattbart stor, så är vi stolta och tacksamma över att ha fått ha Vladimir med oss genom livet. Vi glömmer honom aldrig.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VLADIMIR DVORAK.
Bild: PRIVAT VLADIMIR DVORAK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden