Hallandsposten

Defensiven viktig när skyttekung­ar ska göra upp

- TT

Cristiano Ronaldo mot Edinson Cavani och Luis Suárez. Skyttekung­arna står i fokus inför lördagens åttondelsf­inal mellan Portugal och Uruguay i Sotji. Den som får stopp på den andres anfallsvap­en går segrande ur striden.

Det har pratats mycket om anfallsduo­n Cavani (Paris SG) och Suárez (Barcelona) i Uruguay inför och under fotbolls-vm. Men det är i försvarsle­den som nyckeln till Uruguays framgångar har legat hittills.

Uruguay, ledda av Atlético Madrid-stjärnan Diego Godín i försvaret, var det enda av VM:S 32 lag som gick igenom de tre gruppspels­matcherna utan att släppa in ett enda mål.

MEN NU STÄLLS laget på större prov i Cristiano Ronaldo. En spelare som Godín känner väl efter många heta Madrid-derbyn mot den portugisis­ke Real-anfallaren i La Liga. Fast han får ingen specialbev­akning.

– Vi försvarar oss mot honom precis som vi gör mot alla andra, även om han är en superstjär­na, säger Godíns backkolleg­a Sebastián Coates till Reuters. Man förbereder sig inte för en match genom att bara hålla koll på en spelare.

Portugals förbundska­pten Fernando Santos understryk­er att Uruguay har ett starkt kollektiv färgat av många år tillsamman­s under sin tränare Óscar Tabárez. Faktum är att de inte har släppt in något mål alls inför VM.

– De har inte hållit nollan bara under VM, utan under hela 2018, säger Fernando Santos till Reuters.

PORTUGAL ÄR HELLER inte ovana vid en defensiv taktik, något som laget använde sig av på vägen till segern i EM 2016. Och de har bestämt sig för att hålla Cavani och Suárez under stark uppsikt i matchen.

Det kan alltså bli en målsnål match trots alla skyttekung­ar på planen.

 ?? Bild: ANDREW MEDICHINI ?? HÅLLER RENT. Diego Godín har hållit alla anfallsspe­lare borta från Uruguays mål hittills i VM.
Bild: ANDREW MEDICHINI HÅLLER RENT. Diego Godín har hållit alla anfallsspe­lare borta från Uruguays mål hittills i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden