Hallandsposten

Hbk-tränaren: ”Givetvis kan det bli bättre”

- FOTBOLL: SUPERETTAN CARL FREDRIK JOHANSSON

Halmstads BK slår bort nästan var femte passning enligt statistike­n. – Givetvis kan det bli bättre och i slutändan mycket bättre, säger tränaren Igor Krulj.

Statistike­n från analystjän­sten Wyscout, som redovisas här ovan, visar att HBK tillhör de sämsta lagen i Superettan när det gäller att slå passningar till rätt adress.

Igor Krulj sätter vissa frågetecke­n för siffrorna.

– Olika verktyg använder olika värden. Wyscout är kanske inte de mest pålitliga när det gäller just den typen av statistik. Man måste veta vad de letar efter när de sätter sin statistik – vissa har med nickpass och andra har det inte, vissa har inte med dueller utan bara när det är rena passningar med fötterna. Vi kollar väldigt mycket individuel­lt och där ligger vi ganska bra.

– Men det är klart att det är ett riktmärke. Det visar signaler, medger han och fortsätter:

– Passningss­pelet kan alltid bli bättre. Det kan det i alla lag, och det är klart det är en jävligt viktig del när du har bollen i laget att du ska passa rätt. Är detta något som ni lägger extra kraft på?

– Det är klart. Vi försöker få ännu mer tydlighet i spelet – vilka passningar man ska slå, vilka passningar som medför mer risk och när kan man använda dem beroende på vilken yta man är på ute på planen?

Efter lördagens möte med Jönköping får Hbk-spelarna tio dagars semester, men får med sig träningspr­ogram att sköta under ledigheten.

Tillbaka på jobbet väntar mötet med Roy Hodgson-tränade Premier League-elvan Crystal Palace måndagen den 16 juli och en nyinlagd kombinatio­nsmatch mot Superettan-kollegan Varbergs Bois i Halmstad lördagen den 21 juli.

Superettan startar om hemma mot Degerfors tisdagen den 31 juli. Tittar ni på någon förstärkni­ng i sommar?

– Alltså, det är alltid en levande process hela tiden, svarar Krulj.

– Vi har inget direkt klart, men i och med att vi har tappat spelare på vägen så är det klart att laget alltid mår bra av förstärkni­ngar. Men sedan ska du träffa rätt och det ska passa in fullt ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden