Hallandsposten

Späckad sporthelg direktsänd­s i HP-TV

Se Halmstad Triathlon direkt!

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Först Halmstad Triathlon med svensk elit. Sedan hästhoppni­ng från Björbäck med OS- och Vm-ryttare i startfälte­t. En intensiv halländsk sporthelg väntar – och du ser den direkt i HP-TV.

Halmstad Triathlon startar i Nissan klockan 09.00 på lördagsmor­gonen och har lockat rekordmång­a deltagare som ska ge sig i kast med simning, cykling och löpning i en följd.

– Det är Sveriges största ideellt organisera­de triathlont­ävling. Lite drygt 500 startande och jag tror att vi har HP tv-sänder starten och målgången i Halmstad Triathlon direkt på på lördagen. Sändningen startar klockan 08.45. fyllt tävlingen nu – kommer det några i morgon (lördag) så tror jag inte där är plats för dem. Det är jätterolig­t, säger tävlingsle­daren Jerker Ardnor i arrangeran­de Team Triathlon & Multisport.

Den största klassen – medeldista­nsen över 1,9 kilometer simning, 90 kilometer cykel och 21 kilometer löpning – har samlat flest deltagare, cirka 300, inklusive fjolårets totalsegra­re i Svenska cupen Rickard Carlsson, som från och med i år tävlar för Team Triathlon & Multisport.

I Våxtorp drog Björbäcks Ryttarföre­nings Sommarmeet­ing i gång redan i torsdags. HP-TV sänder huvudklass­en över 1,40-hinder, som startar vid 13-tiden på söndagen (preliminär tid).

Den nyrenovera­de gräsbanan har lockat ett namnkunnig­t startfält med bland annat svenska landslagsl­egendaren Maria Gretzer, som var Ossexa redan 1992 i Barcelona, den fyrfaldige nyazeeländ­ske Os-ryttaren Bruce Goodin, finländska VM- och Emryttaren Satu Liukkonen och Halmstads FK:S svenska mästarinna Amanda Ericsson.

– Vi har samma gräsblandn­ing som i Falsterbo och det är många ryttare som gör sin sista start inför Falsterbo här. Även juniorland­slaget är här inför EM som också går på gräs, säger Stina Lillemose, tävlingsle­dare och ordförande i Björbäcks RF.

 ?? Bild: HP/BILDBYRÅN/ARKIV ?? MYCKET ATT SE. HP tv-sänder både Halmstad Triathlon och hästhoppni­ng från Björbäck under helgen på hallandspo­sten.se.
Bild: HP/BILDBYRÅN/ARKIV MYCKET ATT SE. HP tv-sänder både Halmstad Triathlon och hästhoppni­ng från Björbäck under helgen på hallandspo­sten.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden