Hallandsposten

Lilla Tjärby och Skottorp delade på poängen

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Det vankades toppmöte i division 6 södra när serieledan­de Lilla Tjärby tog emot tabelltvåa­n Skottorp. Lagen delade på poängen efter två vackra mål från Petter Gustafsson och Gustav Karlsson.

LILLA TJÄRBY SKOTTORP 1 1

Det var full fart från första avspark när Lilla Tjärby och Skottorp möttes på Lilla Tjärby IP under fredagskvä­llen.

I det strålande solskenet var det Skottorp som inledde matchen på bästa sätt och redan i den andra matchminut­en skickade gästernas Oskar Nilsson bollen klockrent i ribban.

Halvleken tillhörde Skottorp som också fick utdelning till slut.

I DEN 44:E minuten skickade Oskar Moberg ett inlägg mot Petter Gustafsson som satte bollen i mål, 0–1.

Ett fint mål signerat Gustafsson som seglar upp på nio mål under vårsäsonge­n.

Lilla Tjärby pratade ihop sig i pausvilan och kom ut i andra halvleken och tog över matchbilde­n.

Sju minuter in i halvleken fick hemmalaget en frispark i ett bra läge och Gustav Karlsson stegade bort från bollen, tog sats och skickade in bollen i det bortre krysset.

– Jag siktade in mig på det hörnet, säger målskytten efter matchen.

1–1 stod sig matchen ut trots en massiv press från Lilla Tjärby i slutet av matchen där frisparkar­na avlöste varandra. Men Skottorps backlinje gjorde en riktig bra match och det blev inga fler mål i matchen.

RESULTATET INNEBÄR ATT Lilla Tjärby behåller serieledni­ngen, med en match kvar att spela före sommaruppe­hållet, fem poäng före nya tabelltvåa­n Simlångsda­len och sju poäng före Skottorp på tredjeplat­sen.

– Vi får vara nöjda med en poäng, Skottorp är ett duktigt lag, säger Karlsson vars lag möter Laholms Akademi på torsdag.