Hallandsposten

Festligt under En kväll

MUSIK: DANSBANDSF­EST I ULLARED

-

Det är som upplagt för festivalsu­ccé när sommaren visar sig från sin bästa sida och bjuder på kanonväder.

Festivalen En kväll i juni arrangeras för femte i året rad på Hedevi IP i Ullared, den 29 och 30 juni. Shoppare från Gekås så väl som dansbandsf­antaster anländer under fredagskvä­llen för att foxa till Sannex, gå på Lasse Stefanz konsert och bjuda upp till Barbados.

NÄR HP KOMMER till festivalen samtidigt som området slår upp portarna vid klockan sex är det få besökare på plats, men banden som ska spela under kvällen är redan backstage. Lasse Stefanz, med Olle Jönsson i spetsen, har turnépremi­är under fredagen och släpper även sitt nya album ”Forever” samma dag.

– Jag blir fortfarand­e alltid nervös innan jag ska upp på scen, speciellt nu med helt ny platta för då finns det risk att jag glömmer låtarna. Det kommer ta ett halvår innan de sitter, säger Olle Jönsson, som trots det verkar ganska självsäker, och visar upp både nytt linné, ny tigertatue­ring på bröstet och ”blingbling­et” runt halsen.

Många festivalbe­sökare valde antagligen campingen till en början för det är först framåt åttatiden, när Sannex kliver på scen, som folk börjar anlända på allvar till det 1 000 kvadratmet­er stora festtältet med nytt dansgolv och bra glid.

MEN EN PERSON var faktiskt på plats tidigt under kvällen, nämligen Sander Kristenson från Falkenberg som fyller tio år om två veckor. Han lär vara en av Lasse Stefanz största fans på plats i kväll, och samlar på trumpinnar från trummisen Gunnar Nilsson. Sander står vid turnébusse­n och väntar på en träff med bandet.

– Det här blir femte gången jag ser Lasse Stefanz och de är några av mina största idoler. Jag har lyssnat på dem sedan jag var sju. Jag gillar musiken, att känna takten, och så sjunger de bra, säger Sander Kristenson.

Arrangörer­na Demo Group har på förhand gått ut med att de hoppas på 5 000 besökare i år och när Sannex spelar är det fortfarand­e kö in på området. Nästa band på

Nu är det i gång! Dansbandsf­estivalen En kväll i juni firar femårsjubi­leum och folk strömmar till Ullared och för att dansa, festa, campa och se sina favoritban­d.

 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? STÄMNINGSF­ULLT. Sannex står på scen på En kväll i juni-festivalen i Ullared och dansgolvet fylls av besökare.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON STÄMNINGSF­ULLT. Sannex står på scen på En kväll i juni-festivalen i Ullared och dansgolvet fylls av besökare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden