Hallandsposten

Fullt ös på after beach

KULTUR & NÖJE: Helgens premiär på after beach i Tylösand var fullsatt med dansglada människor, som skapade en härlig stämning.

- SARA ÖSTER

I helgen hände det – det var premiär på after beach på Halmstads Riviera. Och som folk har väntat. –Sommarens bästa händelse, det är maxat och fett som fan! säger ”Mozza” Renlund, från Halmstad, som var en av de festglada.

”Det här är så häftigt och det är inte första gången som vi är här. Det är en är fest för alla, gammal som ung”

CAROLINE CLAESSON

Bättre än såhär blir det inte – strålande sol, stämningen på topp och nu är det sommar – på riktigt. Folk strömmade till Tylösand från alla olika håll och det var fest i luften.

–Det är verkligen härligt. Jag har varit här varje sommar i 20–25 år. Man blir peppad och det kickar igång semestern väldigt bra, säger en glad Lars Malmberg, från Halmstad.

Det var fullsatt redan en timme före öppning och även när festen hade dragit igång stod folk och hängde på låset.

After beachen i Tylösand är populär, och premiären var inget undantag.

– Vi är från Stockholm och älskar det här! Kan det bli bättre? Nej! säger Jonathan Fredriksso­n och Johan Lidström, samtidigt som de röjer loss till musiken.

AFTER BEACH drog igång i början på 1990-talet och sedan dess har det varit en självklarh­et och eventet har blivit större och större.

– I dag har vi allt med oss, folk är glada och vi har renoverat Solgården. Stämningen är verkligen på topp och som du ser – folk köar fortfarand­e, och det var som sagt fullsatt en timme före det började. Ett par tusen får plats här inne, säger Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand. Vilket drag! Brukar det vara såhär?

– Nu är det premiär och solen skiner, dessutom har vi renoverat så nu är det bra tryck. Folk från hela Sverige kommer hit så det är fantastisk­t roligt, säger Elisabeth Haglund.

Några som befann sig i folkmassan var Caroline Claesson, Anders Claesson, Marie Fransson och Nils Magnusson.

– Det här är så häftigt och det är inte första gången som vi är här. Det är en är fest för alla, gammal som ung. Vi bor på campingen här borta så det är perfekt, säger Caroline.

SOM VANLIGT INLEDDE showbandet Duo Jag partyt och de fick igång publiken direkt.

– Vi älskar Tylösand, och vilken dag. Vi har varit här nu i väldigt många år och i dag var det knökat med festglada människor. Det är riktigt kul att öppna sommaren såhär, säger Anders Börjesson, sångare i bandet. Hur känns det att gå upp på scen när ni vet att folk är så peppade?

– Det är klart att det är roligt, och det är sådana här dagar som jag lägger på minnet. Jag kan vakna upp mitt i natten och komma på ”shit vad häftigt det var”. Ett typiskt sådant minne kommer det här att bli, säger han.

Trots att ett par tusen festade loss i värmen så var det ändå kontroller­at.

– Alla är glada och partysugna, men det är viktigt att det är på en bra nivå. I början var det någon som kastade en flaska i publikhave­t och det är så tråkigt, men efter att vi sa till blev det lugnt, de lyssnar på oss. Men folk beter sig oftast bra, säger Anders Börjesson.

EFTER EN OCH en halv timmes röj inne på Solgården var det dags att avsluta årets premiär – sedan väntade en ny fest med kvällens konsert och artisten Panda Da Panda. Till en början hade han en ganska tunn publik, men som blev fler och fler.

Med sina elektronis­ka toner, breda skånska och underhålla­nde vapendraga­re på scen fick han igång publiken, som dansade loss.

Och discostege­n fortsatte förmodlige­n med in till nattklubbe­n, men då hade HP dock avrundat kvällen ute i Tylösand.

 ?? Bild: PATRIK LJUNGMAN ?? VÄDRET OCKSÅ HETT. After beach är en tradition med rötterna i 1990-talet. Kan årets premiär ha slagit rekord i härligt, hett sommarväde­r?
Bild: PATRIK LJUNGMAN VÄDRET OCKSÅ HETT. After beach är en tradition med rötterna i 1990-talet. Kan årets premiär ha slagit rekord i härligt, hett sommarväde­r?
 ??  ?? FULLT ÖS. Det var ett riktigt bra drag på premiären av after beachen i Tylösand.Ett par tusen var på plats för att festa loss.
FULLT ÖS. Det var ett riktigt bra drag på premiären av after beachen i Tylösand.Ett par tusen var på plats för att festa loss.
 ??  ?? DUO JAG. Showbandet Duo Jag, som traditions­enligt inledde festen, höll stämningen på topp.
DUO JAG. Showbandet Duo Jag, som traditions­enligt inledde festen, höll stämningen på topp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden