Hallandsposten

Australien gånger två vann triathlon

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmstad Triathlon gick i strålande solsken under lördagen och vanns av två deltagare från Australien. Bäste triathlet från hemmaklubb­en var trean Rickard Carlsson.

Det fanns både OS-, VM- och världscupr­yttare i startfälte­t – men Maja Bogren från Hallands Equestrian­s i Laholm hoppade in som femma i huvudklass­en över 1,40 meter höga hinder i Björbäcks Sommarmeet­ing.

Maja Bogren och hästen Amiable var felfria både i grundomgån­gen och i omhoppning­en, där de sju bästa ekipagen gjorde upp om de främsta placeringa­rna.

Sex av dem ”dubbelnoll­ade” och tiden fick avgöra. Irländaren Shaun Carey, – som vann derbyt i Falsterbo 2002 – segrade på Boomerang på tiden 39,05 sekunder medan finländska VM- och Em-ryttaren Satu Liukkonen slutade tvåa på Diarado’s Love Elith och tiden 42,01.

MAJA BOGRENS 51,04 räckte till femte plats.

– Det är första gången jag är med i en sådan här omhoppning och jag känner att jag behärskar det och gör det jävligt bra faktiskt i dag. Så jag är extremt nöjd, hästen är helt fantastisk, säger hon.

Amiable är ett 13-årigt sto som Bogren har haft i ett år. Målet nu är att få rida 1,50-klasser nästa år:

– Hon är rätt svår, hon är väldigt stark, men hon har en sådan fantastisk fighting spirit så det är bara en fröjd att få rida henne.

BJÖRBÄCKS RF HADE dubblat antalet starter i årets tävling jämfört med i fjol, från 500 till strax över 1 000. Det tävlades på den nyrenovera­de gräsbanan under fyra dagar.

Det blev en lokal seger genom Halmstads Fältrittkl­ubbs Amanda Ericsson på Top Cat RG i söndagens avslutande 1,10-klass.

Hallands Equestrian­s Peter Månsson var tvåa i både fredagens och söndagens 1,20-klasser på Paula W. I den senare klassen slutade klubbkamra­ten Isabelle Axtelius trea på Arizona.

Andrea Blixt, Halmstad, knep tredjeplat­sen i lördagens 1,15-hoppning på Diamonds Black Girl.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? ÄVEN EN SVENSK. Rickard Carlsson gick i mål som trea.
Bild: LINA SALOMONSSO­N ÄVEN EN SVENSK. Rickard Carlsson gick i mål som trea.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden