Hallandsposten

Rynkebys 31 hjältar hyllades

- CECILIA WELIN

120 mil väntar för Team Rynkeby Halland. I lördags hyllades de på Stora torg. – Vårt mål är att samla ihop två miljoner till Barncancer­fonden, berättar Lisette Ignell som själv förlorat ett barn i cancer.

31 cyklister stod uppradade utanför Rådhuset för att säga hejdå till familj och vänner inför färden till Paris. Cirka 120 mil ska avverkas innan laget går i mål den 7 juli.

– Vi ska hålla en snitthasti­ghet på 25-27 kilometer i timmen och den längsta dagen kommer vi att cykla 22 mil, berättar Lisette Ignell.

Hon är med i Team Rynkeby för första gången.

– Jag hade aldrig ens suttit på en racer innan jag köpte en i september, berättar hon och avslöjar att hon nu lagt 261 mil bakom sig.

Hon är med i laget av en anledning vars namn Annie står att läsa på Lisettes cykeltröja.

– Min dotter gick bort 2005, tre år gammal. Så det här är jättestort för mig. Jag är den enda i laget som mist ett barn i cancer, berättar hon.

Efter hyllningar, omfamninga­r och tårar var det till slut dags för cyklistern­a att hoppa upp i sadeln för att ta sig ner till Båstad. Därifrån åkte teamet buss till Trelleborg och sedan vidare med färja till Travemünde där den sju dagar långa cykelturen mot Paris skulle starta.

Målet är att samla in totalt två miljoner till Barncancer­fonden.

I fjol kom Team Rynkeby Halland upp i 1,6 miljoner.

Pengar samlas in via sponsorer och olika aktivitete­r som arrangerat­s de senaste månaderna. Laget har bland annat varit delaktigt i Maxiknatet som gav 200 000 till Barncancer­fonden, samt Skolloppet som gav 430 000 kronor.

Hur mycket pengar laget lyckas få ihop avslöjas i höst.

 ?? Bild: CECILIA WELIN ?? RONJASKRIK. Lisette Agnell fick hela teamet och publiken att samlas i ett gemensamt Ronjaskrik.
Bild: CECILIA WELIN RONJASKRIK. Lisette Agnell fick hela teamet och publiken att samlas i ett gemensamt Ronjaskrik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden