Hallandsposten

Två män häktade för försök till mord

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

De två män som misstänks för mordförsök efter skottlossn­ingen vid Times föreningsl­okal förra söndagen har häktats. Båda förnekar brott.

I samband med skjutninge­n skadades en man lindrigt i benet sedan en kula gått rakt igenom.

De två män som nu häktats på sannolika skäl misstänkta för försök till mord har under inledande förhör förnekat brott.

Den inställnin­gen ändrades inte i samband med häktningsf­örhandling­en i Varbergs tingsrätt uppger Lars-gunnar Perlinger, ställföret­rädande chef för grova brott vid polisen i Halland.

”Det är väldigt många förhör att hålla.”

LARS-GUNNAR PERLINGER

– De förnekar brott båda två och har lämnat var sin berättelse. Vad de sagt kan jag inte gå in på eftersom det råder förundersö­kningssekr­etess och förhandlin­gen skedde bakom stängda dörrar, säger han. Har de lämnat något alibi för tiden för brottet?

– Jag går inte in i detalj på vad de sagt, men de har som sagt lämnat var sin berättelse.

Lars-gunnar Perlinger uppger att polisen misstänker att det kan vara fler gärningsmä­n inblandade.

– Vi kan inte utesluta det och det är något vi nu måste försöka utreda eftersom vi har uppgifter om att det kan finnas fler gärningsmä­n.

Tiden framöver kommer att ägnas mycket åt dörrknackn­ing och att analysera tekniska spår men framför allt till att hålla förhör.

– Det är väldigt många förhör att hålla. Det har varit en hel del folk på den här platsen. En del har hörts men behöver höras igen och en del har inte hörts alls så det kommer att ta en ansenlig tid.

Åtal ska vara väckt den 13 juli men Lars-gunnar Perlinger kan redan nu säga att utredninge­n kommer att behöva mer tid än så.

–Två veckor lär inte räcka, vi kommer att behöva begära mer tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden