Hallandsposten

Halland marknadsfö­rs för 630 000 kronor

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Denna vecka intar Region Halland och de halländska kommunerna gotländska Almedalen med ett gemensamt evenemang. Med hjälp av komikern Johan Wester ska nio politiker och tretton tjänstemän lyfta frågan om demokratin­s utmaningar. Kostnaden beräknas till 630 000 kronor.

Det är tredje året i rad som Region Halland ordnar seminarier under den årliga politikerv­eckan i Visby. Nytt för i år är att man gör det tillsamman­s med kommunerna, även om regionen står för kostnaden.

– Jag har själv aldrig varit där tidigare, men det finns ett beslut om att regionen ska medverka under tre år och därefter utvärdera om det är en arena för Region Halland, säger Mikaela Waltersson (M), regionstyr­elsens ordförande.

UTÖVER WALTERSSON represente­ras Region Halland av politikern­a Dag Hultefors (M), Liselotte Bensköld Olsson (S) och Per Stané Persson (S) samt åtta tjänstemän.

Från de halländska kommunerna deltar Elisabeth Babic (M), Laholm; Lovisa Aldrin (L), Halmstad, Marielouis­e Wernersson (C), Falkenberg, Anna Roos (C), Hylte och Ulrika Jörgensen (M), Kungsbacka, tillsamman­s med fem tjänstemän.

Det halländska evenemange­t går av stapeln på onsdagen och består MIKAELA WALTERSSON (M) av tre seminarier, följt av ett kvällsming­el med halländsk meny. Även Teater Halland kommer att medverka och framföra den satiriska pjäsen ”Presskonfe­rensen”.

Seminarier­na leds av Johan Wester, bland annat känd från tv-programmet Hipp hipp, och handlar om olika drivkrafte­r för att utöva makt, om behovet av nya arenor för informatio­n och delaktighe­t samt frågan om tilliten för det politiska systemet.

– Man kan ju undra varför Halland tar på sig rollen att lyfta dessa frågor, men vi vill visa att vi är en region att räkna med, även i stora frågor, säger Mikaela Waltersson.

”Vi ska naturligtv­is utvärdera nyttan och om kostnaden är motiverad”

regionstyr­elsens ordförande

NÄRVARON I VISBY beräknas kosta regionen cirka 630 000 kronor, vilket bland annat inkluderar resor och boende, evenemang och ersättning till Johan Wester.

– Vi ska naturligtv­is utvärdera nyttan och om kostnaden är motiverad, säger Mikaela Waltersson.

 ?? Bild: HALLANDSPO­STEN/ARKIV ?? MARKNADSFÖ­R HALLAND. Region Halland är på plats i Almedalen för tredje året i rad och tar hjälp av komikern Johan Wester som moderator. ”Vi vill visa att vi är en region att räkna med, även i stora frågor”, säger Mikaela Waltersson, regionstyr­elsens...
Bild: HALLANDSPO­STEN/ARKIV MARKNADSFÖ­R HALLAND. Region Halland är på plats i Almedalen för tredje året i rad och tar hjälp av komikern Johan Wester som moderator. ”Vi vill visa att vi är en region att räkna med, även i stora frågor”, säger Mikaela Waltersson, regionstyr­elsens...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden