Hallandsposten

Rekordunge hjälten: ”Hade en bra känsla”

- EMELIE FREDRIKSSO­N/TT

Han fixade en straff och sedan två mål själv. Vindsnabbe Kylian Mbappé var frontfigur­en när Frankrike, med sin 4–3-vinst, skickade hem Argentina från VM. – Jag visste att vi kunde åstadkomma stora saker, säger 19-åringen till Fifa.

Unge Psg-anfallaren Kylian Mbappé hade redan gjort sitt första Vm-mål, mot Peru, i gruppspele­t.

Men när det var dags att vinna eller försvinna i åttondelsf­inalen klev 19-åringen fram och blev stor matchvinna­re med sina dubbla mål.

Han är den yngste spelaren att göra tre Vm-mål, och dessutom två mål i samma match, sedan Pelé 1958.

– Så klart det är smickrande. Men det hindrar inte mig från att jobba på och försöka gå på långt som möjligt i VM, säger Mbappé i segerinter­vjun till Fifa.

REDAN I FÖRSTA halvlek visade han de argentinsk­a spelarna att det skulle bli en jobbig eftermidda­g. Mbappé tog sats från egen planhalva och sprintade sedan förbi varenda en förutom Marco Rojo, som tvingades ta till otillåtna medel när han gjorde ner anfallaren i straffområ­det.

Det innebar gult kort till Rojo och 1–0 till Frankrike efter att Antoine Griezmann visat sig säker från straffpunk­ten.

När Argentina sedan gjorde både 1–1 och 2–1 såg det ut att kunna bli Lionel Messis kväll ändå.

MEN EN BIT in i andra halvlek såg stjärnan allt mer bekymrad ut.

Benjamin Pavard gjorde läckert 2–2 med ett fint skott i den 57:e minuten och sju minuter senare fixade den för dagen briljante Kylian Mbappé både 3–2 och 4–2 inom loppet av fyra minuter.

– Jag hade en bra känsla. Vi mötte ett bra lag med bra spelare men gjorde bra ifrån oss, säger målskytten.

På tilläggsti­d reducerade Sergio Agüero till 3–4 för Argentina som fick nytt hopp inför de sista få minuterna. Men några fler mål blev det inte för det sydamerika­nska storlaget, vars VM är över.

?? Bild: THANASSIS STAVRAKIS/TT ?? SVÅRFÅNGAD. Argentina hade svårt att få stopp på Kylian Mbappé i Vm-åttondelsf­inalen, som Frankrike vann med 4–3.
Bild: THANASSIS STAVRAKIS/TT SVÅRFÅNGAD. Argentina hade svårt att få stopp på Kylian Mbappé i Vm-åttondelsf­inalen, som Frankrike vann med 4–3.