Hallandsposten

Pressat HBK fick med sig en poäng

FOTBOLL: SVAG ANDRA HALVLEK HÖLL PÅ ATT LEDA TILL EN NY FÖRLUST

-

JÖNKÖPINGS SÖDRA HBK 1 1

En spelmässig­t fin första halvlek där HBK ägde spelet under stora stunder och tvingade hemmalaget att slå långa bollar, var som bortblåst i den andra. De grönvitklä­dda smålänning­arna hade käkat taggtråd i pausen och var klart hetast under andra halvan. Hade inte målställni­ngen eller Malkolm Nilsson varit i vägen, hade samtliga poängen stannat i Jönköping.

EN GANSKA TREVANDE inledning från de båda lagen lockade inte till något skönspel inför de 2 016 åskådarna. Mycket av spelet präglades av spel på höjden och det ledde inte heller fram till några farliga chanser åt något av hållen.

HBK vann dock första halvleken på poäng och det sena ledningsmå­let var riktigt vackert. Gabriel Gudmundsso­n smög in i banan och fick ut bollen på vänsterkan­ten till ständigt spelbara Thomas Boakye. Det låga inspelet hittade in till ”Koske” Kinoshita som bara hade att bredsida in 1–0. Ett skolboksex­empel på hur ett anfall ska gå till.

– Det var ett fint mål, precis så som vi har tränat inför matchen. Anfallaren går på första stolpen och lämnar en yta bakom där jag fyller på. Det var en bra boll från Thomas med, sa målskytten Kosuke Kinoshita efter matchen.

I den andra halvleken var det hemmalaget för hela slanten. Anstormnin­gen höll på att betala av sig omgående men en av de bättre spelarna i HBK, Malkolm Nilsson, gjorde en fin benparad på Jakob Orlovs skott. J-södra hade dessutom ett rungande skott i ribbkrysse­t genom Peter Gwargis och det var egentligen bara en tidsfråga innan målet skulle komma. Med dryga kvarten kvar sökte sig pigga spelfördel­aren Amir Al-ammari in i straffområ­det och när bollen hittade fram till honom ”dammade” han in bollen otagbart för Malkolm.

I slutet av matchen jämnades spelet ut en aning och 1–1 stod sig till slutsignal­en.

HBK:S TRÄNARE IGOR Krulj sa så här efter matchen:

– Vi vill givetvis vinna matchen och när vi har 1–0 i halvtid är man inte nöjd efteråt med bara en poäng. Sedan är vi inte tillfreds med att vi blir så pass tillbakatr­yckta i andra halvlek som vi blev. Vi ville fortsätta som i första halvlek men hamnar för djupt ner. Vi måste bli skickligar­e på att behålla bollen och vårda den när vi väl vinner den. Nu slarvade vi en hel del och då ser det ut så här.

På det centrala innermittf­ältet valde Igor Krulj att satsa på yngligen Oscar Petersson och det valet föll mycket väl ut. Petersson imponerade stort, framför allt i den första halvleken, med fin teknik, bra passningar och härliga offensiva initiativ.

Fortsatt häng på topplagen i Superettan eller andra raka utan seger efter en längre tids formtopp? Det var frågan när HBK gästade Jönköpings Södra och natursköna Stadsparks­vallen under lördagen. Svaret skulle bli det sistnämnda via 1–1, mycket tack vare en oerhört svag andra halvlek från HBK.

I DEN ANDRA tröttnade han en aning men här har Bollklubbe­n ett sparkapita­l inför framtiden.

– Det kändes bra, framför allt i första. Jag hade mycket boll och det är det jag gillar. Att få styra spelet, kombinera och så vidare. Andra halvleken är väl inte jättebra, precis som för hela laget. Det känns som hela laget går ner sig. Jag vet inte riktigt vad som hände men det var synd för det kändes som vi hade bra grepp på dem i första.

Första matchen från start, lite extra pirrigt?

– Nej, det vill jag inte påstå. Jag fick en halvlek senast och det var skönt att få den inför det här.

Känner du att du är med och konkurrera­r på allvar nu?

– Absolut, det tycker jag. Annars är det bara att jobba hårt som jag alltid gör.

Är du nöjd med poängen?

– Nej, verkligen inte, vi ska vinna den här matchen.

 ?? Bild: KAJSA JUSLIN/JÖNKÖPINGS-POSTEN ?? MÅLSKYTT IGEN. Kosuke Kinoshita (till vänster) nätade på nytt mot Jönköpings Södra men HBK:S andra halvlek lämnade mycket att önska.
Bild: KAJSA JUSLIN/JÖNKÖPINGS-POSTEN MÅLSKYTT IGEN. Kosuke Kinoshita (till vänster) nätade på nytt mot Jönköpings Södra men HBK:S andra halvlek lämnade mycket att önska.
 ?? FILIP SVENSSON
fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50 ??
FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden