Hallandsposten

Upprört i Falkenberg efter förlust i finalen

- SIMON CARLSSON

Med halvtimmen kvar hade FFF ett starkt grepp om Superettan inför höstsäsong­en. En straff och en hörna senare så är nyporna inte lika starka. – Det är väldigt konstigt att han inte blåser någon straff till oss, sa mittbacken Tobias Karlsson.

Det var många på läktaren som ropade på VAR efter matchen. Falkenberg­s FF ville ha straff både en och två och tre gånger under slutkvarte­n.

– Vi har tre handssitua­tioner som alla är klara, eller två är väl klarare än den andra, sa Tobias Karlsson.

Matchens enda straff fick istället till Helsingbor­g. Tobias Karlsson greppade tag i tunge anfallaren Andri Bjarnason. Islänninge­n stod upp, men domaren valde ändå att blåsa straff.

– Den känns väldigt billig för det känns som att jag är med honom hela vägen. Jag drar inte så värst mycket i honom, sa Tobias Karlsson.

KVITTERING­EN KOM EFTER 66 minuter och bara sex minuter senare tog gästerna ledningen. Åter igen var det Bjarnason efter en hörna som studsade genom straffområ­det.

– Vi får kolla på situatione­n men självklart är det frustreran­de att släppa in ett sådant mål. Vi pratade innan matchen om att de är bra på fasta, sa Tobias Karlsson.

De båda målen kom när Falkenberg till slut tycktes ha matchen i sin hand. Chisom Egbuchulam­s 2–1 gav laget arbetsro efter en ganska svag inledning.

– Vi är inte bra i första halvlek och hamnar för lågt ner, vi är inte aggressiva i försvarssp­elet, sa tränare Hasse Eklund.

Han hade ändå fått se Robin Östlind göra sitt sjunde mål för säsongen efter en omställnin­g och ge FFF en tidig ledning. Men visst handlade första halvlek mer om Helsingbor­g.

– I andra är vi mycket bättre och vi har några riktigt bra chanser men tar dem inte. Marginaler­na var inte med oss, sa Hasse Eklund.

DÅ SYFTAR HAN nog främst på Robin Östlinds ribbnick vid underläge 2–3 och Erik Pärssons friläge strax för Helsingbor­gs kvittering. Pär Hansson kom ut och gjorde sig stor.

– Slutforcer­ingen fanns där men det blev aldrig riktigt farligt förutom vid nicken i ribban. Och alla rop på straff förstås. Tungt att förlora en sådan här match?

– Ja och på sättet vi gör det. Det känns som att domaren påverkades. Vi får inte mycket med oss och vi har inga marginaler. Det känns tungt, sa Tobias Karlsson.

Det såg ut att bli åtta poäng ner till Helsingbor­g under semestern, i stället blev det två. En väsentlig skillnad.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? VÄNDE SERIEFINAL­EN. Helsingbor­gs Mamudu Moro och Andri Runar Bjarnason jublar efter att Bjarnson gjort avgörande 3–2 i seriefinal­en i Superettan.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN VÄNDE SERIEFINAL­EN. Helsingbor­gs Mamudu Moro och Andri Runar Bjarnason jublar efter att Bjarnson gjort avgörande 3–2 i seriefinal­en i Superettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden