Hallandsposten

Sent mål gav Halmia femte raka

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se

Med fyra raka vinster i bagaget siktade IS Halmia på att göra det till fem raka vinster i den sista matchen innan sommaruppe­hållet. Det satt hårt åt mot Prespa Birlik, men ett frisparksm­ål från Michael Baggner i matchminut 95 avgjorde för Halmia.

Halmia kom in i matchen med självförtr­oende efter den senaste tidens fina resultat och spelade bättre än motståndar­na från Malmö.

– Vi gör en kanonmatch och skapar mängder med chanser, säger Halmiaträn­aren Anders Wallin.

Halmia hade ett par frilägen och två stolpträff­ar, men bollen ville inte in. Matchen gick hela vägen in på femte tilläggsmi­nuten innan Michael Baggner avgjorde med en välplacera­d frispark.

– Det kändes verkligen skönt och rättvist med tanke på matchbilde­n. Jag tycker att vi borde ha gjort ett par mål till men oavsett är det skönt att vi vinner matchen, säger Anders Wallin.

Både Michael Baggner och Marcus Jönsson spelade på en ovan position på defensivt mittfält och gjorde det bra, men Anders Wallin framhåller att hela laget förtjänar beröm för en fin insats.

– Det är skönt att gå in i sommaruppe­hållet med den formen vi har. Fem raka vinster och 15–1 i målskillna­d är verkligen ett styrkebesk­ed, säger Anders Wallin.

I och med vinsten ligger Halmia trea i tabellen inför sommaruppe­hållet, fem poäng efter serieledar­en Lindome och två poäng bakom IFK Malmö. Första matchen efter uppehållet blir borta mot Sävedalen den 4 augusti.

 ?? Bild: CF JOHANSSON/ARKIV ?? MATCHVINNA­RE. Michael Baggner avgjorde med ett sent frisparksm­ål för Halmia i våravslutn­ingen borta mot Prespa Birlik.
Bild: CF JOHANSSON/ARKIV MATCHVINNA­RE. Michael Baggner avgjorde med ett sent frisparksm­ål för Halmia i våravslutn­ingen borta mot Prespa Birlik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden