Hallandsposten

Fakta: 5 boenden på 5 år

-

Namn: Hanne Göransson Ålder: 27 år

Aktuell: Avgående ordförande för Halmstad Studentkår.

Bakgrund: Från Vårgårda. Flyttade till Halmstad sommaren 2013 för att studera.

Studier: Har läst sociologi i tre år. ”Nu när jag ska börja jobba på Sense4 i Halmstad, som hjälper företag med allt från bokföring till personalad­ministrati­on, har jag bland annat nytta av att ha läst beteendeve­tenskap”.

* Flyttkarus­ell: ”Första halvåret i Halmstad blev det ett rum i ett flerfamilj­shus på Laholmsväg­en. Jag hittade en annons på nätet. Delade kök med en annan och hade badrum i källaren, men läget var perfekt intill Högskolan.”

”När jag väl fick en studentläg­enhet på Bolmensgat­an bodde jag där i tre år. Det var härligt socialt att bo i ett kvarter med bara studenter – och skönt med eget badrum.”

”Efter examen får man bo kvar i studentboe­nde i ett halvår för att hitta något nytt. För min del blev det därefter ett andrahands­kontrakt i en etta på Enslövsväg­en.”

”Senaste månaden har jag varit bostadslös och bott hemma hos kompisar.”

”Jag har sökt 20 lägenheter och gått på en massa visningar i ett par månader, men nu det äntligen löst sig! Jag har jag precis skrivit på ett förstahand­skontrakt för en tvåa på Hertig Knutsgatan.” Fakta: 8 boenden på 5 år Namn: Marielle Bock

Ålder: 26 år

Aktuell: Ny ordförande för Halmstad Studentkår.

Bakgrund: Från Oskarström. Flyttade hemifrån 2013, men tvingades efter några år återvända till föräldrahe­mmet när hon stod utan bostad.

Studier: Började läsa på språkvetar­programmet med inriktning på engelska 2016, men tar nu ett uppehåll efter två års studier. * Flyttkarus­ell: ”Första boendet var en privat etta på Falckens väg. 18 kvadrat plus ett delat badrum.”

”Nästa blev en av HFAB:S ettor på Andersberg.”

”Flyttade sedan in i min dåvarande killes etta på Andersberg.”

”Vi ville förstås ha något större och fick tag på en av Willhems treor på Andersberg.”

”När det tog slut med sambon flyttade jag hem till mamma och pappa igen. Först kändes det som ett misslyckan­de att vara tillbaka i sitt flickrum, men mina föräldrar har ett stort hus och var väldigt stöttande.”

”Efter drygt ett år i Oskarström flyttade jag sommaren 2016 in i ett kollektiv i ett flerfamilj­shus på Sysslomans­gatan, nära Högskolan där jag skulle börja plugga. Jag hade 18 kvadrat och delade kök, dusch och toa med två andra.”

”I slutet av andra terminen fick jag tag i en etta med kokvrå på Odalvägen, där det fanns dusch i källaren.”

”Jag och min nye kille letade länge efter en lägenhet där vi kunde bo ihop och i slutet av förra året blev det en av HFAB:S tvåor på Fågelvägen – tack vare hans köpoäng. Han har stått i kö sedan 2009, men vi var ändå bara trea av de som anmälde intresse.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden