Hallandsposten

Misstanke om vapen orsakade pådrag

- JONNA NILSSON

Polis larmades till en lägenhet på Vallås strax innan klockan halv tre på måndagseft­ermiddagen. Under insatsen, som pågick i över en timme, deltog ett större antal poliser beväpnade med förstärkni­ngsvapen.

– Vi hade fått larm om en misstänkt grov misshandel. Eftersom att det dessutom fanns misstanke om att det kunde finnas ett vapen inblandat förhöjde vi beredskape­n, säger polisens presstales­man Christer Fuxborg.

Poliserna var beväpnade med så kallade MP-5, vilket Christer Fuxborg beskriver som ”kulsprutep­istoler slash förstärkni­ngsvapen”.

Den misstänkta misshandel­n ska ha utspelat sig i en bostad vid Vallås torg i Halmstad. Enligt de initiala uppgiftern­a ska två personer, en man och en kvinna, ha blivit utsatta av en annan man. Enligt polisen är de båda männen i 20-årsåldern.

Det finns ännu inga uppgifter om några skador hos de inblandade.

– Men någon ska ha blivit slagen, och det fanns uppgifter om att någon skulle haft en pistol, säger Fuxborg.

När polisen larmades hade den misstänkte gärningsma­nnen lämnat den aktuella bostaden, men kunde med hjälp av uppgifter från offret gripas i sitt hem en dryg timme senare, vid klockan halv fyra. Han är misstänkt för grov misshandel av den man, och misshandel av den kvinna som befann sig i lägenheten.

Offren och den misstänkte gärningsma­nnen ska vara bekanta med varandra.

Under den dryga timmen insatsen pågick ska ett större antal poliser deltagit, vilket väckt en del uppmärksam­het i Vallåsområ­det.

Sent på eftermidda­gen hade inga vapen hittats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden