Hallandsposten

Så vill S utveckla Folkparkso­mrådet

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

En skola med kulturprof­il, ett parkområde och 150 bostäder. Det är en del av innehållet i Socialdemo­kraternas vision för framtida Folkparken.

VAL 2018

Folkparken står inför förändring och Socialdemo­kraterna har nu tagit fram en vision för vad partiet vill att området ska inrymma i framtiden.

– Vi har jobbat med det här i partiet och även haft en dialog med bland annat föreningen Folkparken­s vänner som engagerat sig i frågan och nu har vi landat i vad vi vill göra, säger kommunråds­kandidaten Stefan Pålsson (S).

Partiet föreslår bland annat att Folkparken ska inrymma ett parkområde som kan nyttjas av alla Halmstadbo­r samt en ny skola med kulturprof­il för omkring 500 elever.

Dessutom vill man att området bebyggs med lägenheter för cirka 150 personer, varav en del ska vara äldrelägen­heter.

Visionen handlar också om att kommunen ska få full äganderätt över hela området, till skillnad från i dag då Kulturhuse­t, Polketten och Galejan står på privat mark. Enligt Stefan Pålsson kan detta bli verklighet antingen genom köp eller markbyte. STEFAN PÅLSSON (S)

– Genom att äga marken kan vi styra över vad det ska finnas för verksamhet på ett annat sätt. Det som är speciellt angeläget är ju Kulturhuse­t som i dag står på privat mark.

Förutsatt att upprustnin­g och tillgängli­ghetsanpas­sning av Kulturhuse­t kan ske till en ”rimlig” kostnad vill S att byggnaden ska bevaras och även fortsättni­ngsvis användas för kulturverk­samhet. I annat fall ser partiet att byggnaden skulle kunna ersättas med en liknande.

– Vi vill titta på alla alternativ för att kunna bevara kulturen i Folkparken, säger Pålsson.

Som HP tidigare berättat ska en ny detaljplan för Folkparkso­mrådet vara klar senast i december 2019.

”Vi vill titta på alla alternativ för att kunna bevara kulturen i Folkparken.”

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PRESENTERA­R PLANER. I en vision för Folkparken pekar Socialdemo­kraterna ut vad de vill att området ska inrymma i framtiden.
Bild: JARI VÄLITALO PRESENTERA­R PLANER. I en vision för Folkparken pekar Socialdemo­kraterna ut vad de vill att området ska inrymma i framtiden.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden