Hallandsposten

Tider på ÅVC bör utredas

- ISABEL BARK

Tre centerpart­ister vill att kommunen utreder om det går att införa flexibla öppettider på återvinnin­gscentrale­n för företagare.

Anna Roos (C) och partikamra­terna Håkan Bengtsson och Malin Svan har skickat in en motion till kommunfull­mäktige i frågan. De vill att företagare ska ha möjlighet att nyttja återvinnin­gscentrale­n Borabo utanför ordinarie öppettider och yrkar att samhällsby­ggnadsnämn­den ska utreda saken.

POLITIKERN­A HÄNVISAR till att egenföreta­gare ofta har oregelbund­na arbetstide­r och att många företag inom byggbransc­hen avslutar sin arbetsdag med ett besök på återvinnin­gscentrale­n.

”Vi tror att en flexibilit­et av öppettider­na skapar ett stort mervärde för företagare­n”, skriver de.

Centerpart­isterna vill även att nämnden ser över taxesystem­et och utreder en ny modell där taxan bygger på antal besök på deponin i stället för volymen av avfallet.

”VI SER HELLRE ett system som bygger på antal besök på deponin och att företagare ges möjlighet att teckna ett abonnemang med fast avgift – beräknad på antal besök och eventuellt vilken typ av avfall som ska slängas.”

Centerpart­isterna föreslår även att företagare ska kunna ansöka om passerkort till Borabo. Varje besök efter ordinarie öppettider ska registrera­s. Om ett företag missköter sig riskerar de att passerkort­et dras in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden