Hallandsposten

Gott om aktivitete­r för barnen i sommar

- SARA KAPPELIN sk@hallandspo­sten.se

Beachvolle­yboll, laserdome och bokcirkel. Det finns något för alla när barn och unga i åldrarna 6–15 år erbjuds aktivitete­r i sommarens Hylte.

– Vi kommer att ha workshops där vi tovar med garn, täljer och gör masker i papper. Vi kommer också att resa. Cykla mountainbi­ke och åka till Busfabrike­n. Sedan kommer vi att avsluta med Liseberg, säger Lena Siljebo, fritidsled­are som har jobbat med planeringe­n av aktivitete­rna.

Alla aktivitete­rna är gratis och arrangeras av kommunen.

I fritidsgår­dens lokaler i Hyltebruk kommer det också finnas en sommarfrit­idsgård där man kan umgås och pyssla. Den kommer vara öppen alla vardagar fram till den 17 augusti.

Sommarakti­viteterna är ett viktigt inslag för sammanhåll­ningen i Hylte kommun, tycker Lena Siljebo.

–Det är jättevikti­gt. Att få träffas och träffa barn i samma ålder. En del barn har inte råd att resa bort, och en del har föräldrar som jobbar. Alla ska ju få en fantastisk sommar som de kan berätta om sen när de kommer tillbaka.

 ?? Bild: JAN BERGMAN/ARKIV ?? ROLIG SOMMAR. Fritidsled­aren Lena Siljebo är en av dem som kommer att hålla i workshops i sommar.
Bild: JAN BERGMAN/ARKIV ROLIG SOMMAR. Fritidsled­aren Lena Siljebo är en av dem som kommer att hålla i workshops i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden