Hallandsposten

Josephine lever mitt i ridfesten

FALSTERBO: 24-ÅRING MED DRÖMJOBB

-

Den närmar sig och är nu bara en hästlängd bort. På lördag invigs Falsterbo Horse Show, sommarens stora ridfest. – Det är den bästa veckan på hela året, säger Josephine Sjölin.

24-åringen från Frösakull vet vad hon talar om. Josephine jobbar med evenemange­t året runt, som heltidsans­tälld vid Falsterbo Horse Show.

Det finns nämligen så mycket att göra i organisati­onen under alla årstider, trots att det i slutändan bara handlar om åtta dagar – mitt i sommaren.

– Jag jobbar bland annat med marknadsfö­ring och sociala medier. Jag producerar annonser för internet och tryckt media, och sköter kontakter med ryttare och förbund, säger Josephine när jag ringer upp henne i Falsterbo. Kan man säga att du har hamnat på rätt plats?

– Absolut. Det är alltid lika roligt att komma till jobbet, jag är en sann hästnörd.

JOSEPHINE BERÄTTAR ATT hon började med ridning ”så fort jag kunde gå”.

– Mamma har alltid varit intressera­d och jag fick min första ponny som tioåring. Tanken var att jag skulle rida på hobbynivå, men jag började snart tävla.

I HP:S arkiv kan man hitta Josephines namn som lagmedlem i Halmstad fältrittkl­ubb i ponnyallsv­enskan, och som vinnare i 120-centimeter­sklassen i Septemberh­oppet 2015, på sin häst Latric.

– Jag red på samma häst vid Falsterbo Horse Show 2012, säger Josephine som tävlade ända upp till 140-centimeter­nivån med Latric.

– Det gav mig kunskaper för att kunna jobba med Falsterbo och sporten som jag gör i dag.

Hennes väg till dagens anställnin­g gick annars via ekonomistu­dier vid Lunds universite­t.

– Jag praktisera­de vid mässan i Göteborg där det arrangerad­es en hästmässa, och då fick jag höra att de saknade personal i Falsterbo.

JOSEPHINE BÖRJADE JOBBA våren 2017 och det gick bra. Därför är hon i dag en av tre heltidsans­tällda.

Men de är förstås fler som sliter under den magiska sommarveck­an. Många fler!

– Om du räknar med alla ideella funktionär­er är det upp emot 700 personer. Det är en fantastisk organisati­on där det finns en otrolig glädje och gemenskap. Man talar om Falsterbo-känslan och alla kämpar för att veckan till och med ska bli ännu bättre än förra året.

Det säger Josephine Sjölin som knappast lär sova lika mycket som vanligt de närmaste dagarna.

Jobbet tar även under resten av året mycket tid och därför hinner hon inte rida så mycket själv.

– Jag sålde Latric när jag började här men jag lånar min lillasyste­rs häst när jag är hemma i Frösakull. Jag får förhoppnin­gsvis mer tid i framtiden – men just nu satsar jag helt på jobbet.

PER KÅGSTRÖM *

 ?? Bild: LINNÉA LINDAHL ?? FÖRVÄNTANS­FULL. Josephine Sjölin har märkt hur intensitet­en höjts i Falsterbo den senaste tiden, ju närmare årets höjdpunkt har kommit. ”Det är den bästa veckan på hela året”, säger hon.
Bild: LINNÉA LINDAHL FÖRVÄNTANS­FULL. Josephine Sjölin har märkt hur intensitet­en höjts i Falsterbo den senaste tiden, ju närmare årets höjdpunkt har kommit. ”Det är den bästa veckan på hela året”, säger hon.
 ??  ?? Ålder: 24 årFamilj: Sambo. ”Han är tyvärr helt ointresser­ad av hästar”.Bor: Lägenhet i Malmö.Gör: Administra­tör och informatör vid Falsterbo Horse Show.2012 var Josephine med och tävlade på hästen Latric i falsterbo Horse Show (se bilder till höger och vänster)
Ålder: 24 årFamilj: Sambo. ”Han är tyvärr helt ointresser­ad av hästar”.Bor: Lägenhet i Malmö.Gör: Administra­tör och informatör vid Falsterbo Horse Show.2012 var Josephine med och tävlade på hästen Latric i falsterbo Horse Show (se bilder till höger och vänster)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden