Hallandsposten

Svensson: ”Vet vad jag kan bidra med”

- ANDERS WALLIN/TT HENRIK SKIÖLD/TT

Sebastian Larsson är avstängd och missar Vm-åttondelsf­inalen mot Schweiz. Mittfältar­ens troliga ersättare: Gustav Svensson. – Jag vet vad jag kan bidra med, säger han.

Gustav Svensson har fått göra två inhopp under Sveriges tre gruppspels­matcher i Ryssland.

Mot Sydkorea byttes han in i 81:a minuten.

Mot Mexiko kom han in redan efter 57 minuter.

Båda gångerna ersatte han samma spelare: Sebastian Larsson.

DET ÄR EN av anledninga­rna till varför Seattle-spelaren väntas ersätta avstängde Larsson i Vm-åttondelsf­inalen mot Schweiz.

– Det hade varit väldigt stort för mig i min karriär, att kunna bidra med det jag kan bidra med från start. Jag har fått hoppat in i ganska många matcher och fått göra det jag är bra på. Det hade varit kul att visa det från start, säger Svensson.

Ett annat motiv som förbundska­pten Janne Andersson kan ha tänkt på är mittfältar­ens defensiva skicklighe­t.

Det är nämligen försvarssp­elet som varit Sveriges grund i matcherna mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko, och det kommer även vara vitalt under matchen i S:t Petersburg.

OCH DET ÄR precis vad Svensson känner att han kan bidra med.

– Det är framför allt mina defensiva kvaliteter som jag är bra på och att se till att vi ligger rätt i strukturen, säger han.

Matchen på S:t Petersburg-stadion blir dock inte första gången som Gustav Svensson får en nyckelroll i en tävlingsla­ndskamp.

Mittfältar­en har haft avgörande roller i Sveriges två senaste mästerskap­skval.

I slutet av 2015 var han med om att säkra Em-spel i Frankrike via playoff-segern mot Danmark.

I ett höstigt Milano ersatte han knäskadade Jakob Johansson, stängde mittfältet och såg till att playoff-mötet med Italien slutade med en svensk plats i VM i Ryssland.

Med tisdagens match kan han lägga till ytterligar­e en punkt på listan: Vm-åttondelsf­inalen mot Schweiz.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN ?? BEREDD. Gustav Svensson (till höger), till vardags proffs i amerikansk­a Seattle Sounders, ersätter antagligen avstängde Sebastian Larsson.
Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN BEREDD. Gustav Svensson (till höger), till vardags proffs i amerikansk­a Seattle Sounders, ersätter antagligen avstängde Sebastian Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden