Hallandsposten

Jacobsson: ”Vi kan gå in med tillförsik­t”

-

FOTBOLL: En förlust på de senaste 25 landskampe­rna och rankat som världens just nu sjätte bästa landslag. Det är Schweiz, det. Då säger matchbevak­aren Lasse Jacobsson:

– Det känns som en rätt öppen match. Jag tycker att vi kan gå in till den med tillförsik­t och jag tror att de gör det också.

Jacobsson fick redan i höstas Schweiz på sin lott. Det Schweiz han såg då och har sett under VM är i stort sett detsamma. Skillnaden nu är att halva backlinjen måste bytas ut på grund av att mittbacken Fabian Schär och högerbacke­n Stephan Lichtstein­er är avstängda.

– De har haft samma backlinje i åtta av nio matcher och mot Panama bytte de hela backlinjen, men jag tror att de hellre hade spelat med ordinarie backlinje. (TT) Den stora frågan i Colombia gäller James Rodríguez medverkan. Anfallsstj­ärnan klev av den senaste matchen mot Senegal redan efter en halvtimmes spel och förbundska­pten José Pékerman var efter matchen väldigt bekymrad över skadan. Om inte Bayern Münchenfor­warden kan spela talar det mesta för att Sevillas Luis Muriel ersätter i tremannali­njen strax bakom spjutspets­en Radamel Falcao. I England har man börjat drömma om Vm-guld. Även om laget har förlorat det enda riktiga testet hittills (0–1 mot Belgien) är den på pappret gynnsamma lottningen i slutspelet tillräckli­gt för att få engelska experter och fans att tro på första guldet sedan 1966. Vinnaren i den här matchen möter Sverige eller Schweiz i kvartsfina­l.

PRELIMINÄR­A LAG

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden