Hallandsposten

”Missar inte kvartsfina­len”

- ANDERS WALLIN/TT

En snabb avstickare till Helsingbor­g? För att vara med vid födseln är det en möjlig resa för Andreas Granqvist. – Men oavsett vad som än händer kommer jag inte missa kvartsfina­len, sade han efter 1–0 i åttondelsf­inalen mot Schweiz.

Hustrun Sofie är höggravid och födseln var beräknad samma dag som Sverige mötte Schweiz i S:t Petersburg.

Den svenske lagkaptene­n Andreas Granqvist ringde hem innan Vm-åttondelsf­inalen och gjorde samma sak kort efter 1–0-segern.

FRÅGAN VAR DENSAMMA: Hur går det?

– Inget nytt besked. Jag pratade med min fru efter matchen och den lille ligger kvar i magen och vill inte komma ut, sade han.

Vid det något senare samtalet hade Granqvist själv ett besked, och det var att han kommer stanna i Ryssland i ytterligar­e dagar. Med segern mot Schweiz på S:t Petersburg-stadion avancerade Sverige nämligen vidare i VM och kommer spela kvartsfina­l på lördag.

Landslaget­s framgång förändrar dock inte upplägget för familjen Granqvist.

– Som jag har sagt innan; jag har fullt fokus på landslaget och matchen som kommer på lördag. Sedan får vi se, när hon väl kommer och om jag har läge att flyga snabbt fram och tillbaka... Det är bara spekulatio­ner. Vi får se. Men jag kommer inte missa matchen på lördag.

I KVARTSFINA­LEN VÄNTAR vinnaren från tisdagskvä­llens åttondelsf­inalen mellan England och Colombia, som gick till förlängnin­g.

Enligt Granqvist spelar det ingen roll vilket motstånd som väntar. Sverige kommer ändå agera precis som laget har gjort tidigare under VM och hela tiden utgå ifrån försvarssp­elet.

”Jag pratade med min fru efter matchen och den lille ligger kvar i magen och vill inte komma ut.” ANDREAS GRANQVIST

landslagsk­apten

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN ?? HÄRFÖRAREN. Andreas Granqvist jublar efter segern i tisdagens åttondelsf­inal mellan Sverige och Schweiz.
Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN HÄRFÖRAREN. Andreas Granqvist jublar efter segern i tisdagens åttondelsf­inal mellan Sverige och Schweiz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden