Hallandsposten

Hyllningar under allsångspr­emiär

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Allsångsso­mmaren är i gång för 22:a året! Under måndagskvä­llen var det dags för premiären av Allsång på Vallarna i Falkenberg. Ett par tusen personer var på plats för att njuta av musiken och det fina vädret.

Allsång på Vallarna betyder samma sak som starten på sommaren för många och därmed är sommaren nu igång på riktigt. Publiken var under måndagskvä­llen taggad, artisterna likaså och en härlig kväll blev det.

– DET ÄR TOLFTE året vi är här på Allsången på Vallarna. Vi köar från fyra på morgonen dagen då säsongsbil­jetterna släpps för att vara säkra på att få tag på dem. Det här blir en toppenkväl­l, säger besökaren Lillemor Andersson från Halmstad.

En av kvällens artister, Robert Wells, var på topphumör när han anlände tillsamman­s med Maria Wells strax innan allsången drog i gång. För paret, som förutom boende i Stockholm har ett hus vid Skrea, är det här hemmaplan.

– Det här är fantastisk­t, vädret, ja allt. I går satt vi i publiken på premiären av buskisen och i dag får man själv vara på scen, säger han.

Dessutom hade han en hemlig gäst med sig till allsången, nämligen vännen och världsstjä­rnan Jay Osmond från The Osmond Brothers.

– Det vi gör i dag blir speciellt för jag och Jay Osmond är vänner privat, berättar Robert Wells.

Något som var särskilt välkänt för publiken var de låtar av Lill-babs som framfördes.

– När jag var 21 år var jag Lill-babs kapellmäst­are och i kväll hyllar vi henne på scen med ett medley. Hon hjälpte mig enormt mycket i livet, hon har betytt mycket, berättar Robert Wells.

Barbro ”Lill-babs” Svensson gick bort i april i år. Åtminstone första delen av Allsången gick i hyllningar­nas tecken. Förutom medleyt till Lill-babs, framfört av Robert och Maria Wells tillsamman­s med husbandet, spelades även låtar av två andra nyligen bortgångna svenska artister.

”Vi köar från fyra på morgonen dagen då säsongsbil­jetterna släpps”

LILLEMOR ANDERSSON

DJ:N OCH PRODUCENTE­N Tim ”Avicii” Bergling gick bort i april i år, och han uppmärksam­mades när Next Generation, före detta Allsångsba­rna, klev på scen i första settet och sjöng hans låt ”Wake me up”. Sven-erik Magnusson som gick bort i mars 2017 hyllades med en tolkning av Sven Ingvars-låten ”Fröken Fräken”. Om detta var planerat som en särskild hyllningsd­el lämnades osagt.

 ?? Bild: AGNES ARONSSON ?? PREMIÄR. Det var näst intill fullsatt på Vallarna när allsången drog i gång för 22:a året i rad. Det bjöds på perfekt allsångsvä­der.
Bild: AGNES ARONSSON PREMIÄR. Det var näst intill fullsatt på Vallarna när allsången drog i gång för 22:a året i rad. Det bjöds på perfekt allsångsvä­der.
 ??  ?? VÄNNER. Paret Wells som plockade med sig Jay Osmond upp på scen efter pausen.
VÄNNER. Paret Wells som plockade med sig Jay Osmond upp på scen efter pausen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden